- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Boloș anunță bani pentru un milion de români! „Avem 4,3 milioane de euro”

23 May, 15:26 • Bumbeneci Diana
Bani pentru un milion de români care vor să muncească. Marcel Boloş anunță un ajutor de peste patru milioane de euro.
Marcel Boloș anunță bani pentru un milion de români! „Avem 4,3 milioane de euro”

Un nou sprijin financiar este gata! Ministrul Marcel Boloş anunţă un nou program cu 4,3 miliarde de euro pentru români. Banii sunt pentru cei care vor să fie sprijiniți să ajungă să aibă competențe relevante care să le asigure un loc de muncă.

Banu pentru un milion de români

De data aceasta, este vorba despre programul Educaţie şi Ocupare 2021-2027, cu fonduri de 4,3 miliarde de euro pentru ca un milion de români să fie sprijiniți să ajungă să aibă competențe relevante care să le asigure un loc de muncă.

„Primii paşi într-o şcoală nouă

Este un moment delicat pentru educație, în care Guvernul României își concentrează toate forțele pentru a implementa o reformă profundă, bazată pe o viziune coerentă, care să fie centrată pe nevoile reale pe care dascălii și elevii le au. Și este un proces în care fiecare efort contează.

Ca profesor, nu e bucurie mai mare decât să văd sclipirea din ochii unui copil care intră pentru întâia oară într-o sală de clasă nouă, curată și aranjată în cel mai mic detaliu.

Am retrăit sentimentul azi, la recepția școlii din Beltiug, Satu Mare, care acum este pregătită să le ofere tuturor copiilor din comunitate condițiile elementare pentru progres.

Vezi și: Prognoza meteo 23 mai – 19 iunie 2023. Urmează 4 săptămâni cu ploi și instabilitate atmosferică

Fondurile europene au pus dintotdeauna umărul pentru susținerea educației copiilor și tinerilor, dovadă că numai în 2014-2020 bilanțul arată așa:

– peste 300.000 elevi au primit echipamente IT;

– peste 30.000 elevi învață acum în școli reabilitate din bani europeni;

– peste 500.000 elevi au fost susținuți să participe la programe de educație.

În continuare, Programul Educaţie şi Ocupare 2021-2027 aduce 4,3 miliarde de euro pentru ca un milion de români să fie sprijiniți să ajungă să aibă competențe relevante care să le asigure un loc de muncă.

Mai mult, sinergia investițiilor este asigurată de Planul Național de Redresare și Reziliență, unde avem 3,6 miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii educaționale. Vă dau doar câteva exemple de indicatori pe care îi vom atinge:

– Cel puțin 5.200 de școli cu noi resurse tehnologice pentru laboratoarele informatice;

– Cel puțin 3.600 de școli cu infrastructură și echipamente tehnologice noi;

– 75.000 de săli de clasă preuniversitare dotate cu echipamente de cel mai înalt standard”, este mesajul transmis de ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, luni, pe pagina de Facebook.

Vezi și: 2 iunie, zi liberă pentru bugetari. Cine beneficiază de întreaga minivacanță de 5 zile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult