- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Boloș se opune boicotului împotriva companiilor austriece! „Nu cred sub nicio formă că prin aceste forme de ripostare vom ajunge la lucruri bune pentru ambele părţi”

14 Dec, 22:14 • Gabriela Andreescu
Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a cerut încetarea boicotului la adresa companiilor austriece. Oficialul român susține că revolta oamenilor este firească pentru că toată lumea a văzut că s-a făcut o nedreptate României prin respingerea aderării la Schengen, dar că diplomația este calea înțeleaptă pentru atingerea acestui obiectiv.
Marcel Boloș se opune boicotului împotriva companiilor austriece! „Nu cred sub nicio formă că prin aceste forme de ripostare vom ajunge la lucruri bune pentru ambele părţi”

Marcel Boloș a fost întrebat, la finalul ședinței de Guvern, cum vede boicotul unor instituții ori primari care amenință cu mutarea fondurilor din conturile băncilor austriece în urma votului negativ dat de Austria pentru aderarea României la Schengen. La începutul răspunsului său, oficialul român a spus că României i s-a făcut o nedreptate  și că întelege revolta românilor. Pe de altă parte, ministrul Investiţiilor a spus că aceste forme de protest nu vor rezolva nimic, diplomația fiind singura soluție.

Marcel Boloș a cerut încetarea boicotului la adresa companiilor austriece

„Sigur că revolta aceasta a oamenilor este una firească pentru că toată lumea a văzut că este o nedreptate care oarecum s-a făcut României, în contextul în care experții Comisieri Europene au certificat că avem condițiile tehnice de aderare la spațiul Schengen, dar subliniez, cred în continuare, cu toate aceste nedreptăți și atitudini firești ale oamenilor, că diplomația este calea cea înțeleaptă pentru că noi avem un obiectiv de țară,”a răspuns oficialul român.

Citește și: Ministrul Muncii a dat vestea cea mare după adoptarea bugetului pe 2023: „Veniturile pensionarilor cresc cu până la 45%”

Marcel Boloș consideră că boicotul la adresa companiilor austriece nu este o soluție eficientă
Marcel Boloș consideră că boicotul la adresa companiilor austriece nu este o soluție eficientă

Boloș a lăudat eforturile Ministerului Afacerilor Externe de a atrage cât mai multe state europene în demersurile României de integrare în Schengen

„Nu cred sub nicio formă că prin aceste forme de ripostare vom ajunge la lucruri bune pentru ambele părți. Cred și sunt convins că MAE va face toatre eforturile firești pentru că România are un câștig formidabil – mă refer la numărul de state membre solidare cu demersurile făcute.”, a spus Marcel Boloș.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene susține că nici calea unei riposte prin exercitarea unor drepturi de veto din partea României pe anumite teme nu ar fi o idee bună în atingerea acestui obiectiv.

„Dacă una dintre părți este cea care va continua să-și exercite dreptul de veto, România nu a câștigat nimic. Și de aceea am zis că acest apel la diplomație este mult mai firesc pentru a duce la capăt acest obiectiv de țară decât intrarea într-o discuție inutilă,”a mai spus oficialul român, citat de hotnews.ro.

Marcel Boloș a expus opinia sa în ceea ce privește opțiunea Austriei în problema Schengen

„Eu cred că și Austria recunoaște că votul a fost nedrept la adresa României, ei urmărind să-și rezolve o problemă a lor la nivel național și probabil nu a fost momentul potrivit pentru a li se auzi vocea la nivelul UE și prin aceasta au ales să-și exercite dreptul de veto împotriva României pe nedrept. E dacă vreți probabil o formă prin care ei au înțeles să se facă auziți la nivelul UE în problema migrației”, a mai spus ministrul Investițiilor.

Citește și: Ministrul Boloș anunță înaintarea cererilor de plată pentru un total de 6 miliarde de euro din PNRR. Printre jaloane, eficienţa energetică pentru blocurile de locuinţe şi clădirile publice

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult