- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, despre planul pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Ce se va întâmpla cu salariile românilor. „Statul nu își permite”

28 Jul, 20:11 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu a anunțat când va fi publicat planul pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Iată mai multe informații.
Marcel Ciolacu, despre planul pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Ce se va întâmpla cu salariile românilor. „Statul nu își permite”

Marcel Ciolacu, noi declarații despre planul pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Premierul României a confirmat că Ordonanța de Urgență va fi publicată până joi, 3 august, informează stiripesurse.ro.

Marcel Ciolacu, despre reducerea cheltuielilor

Marcel Ciolacu a confirmat oficial că Ordonanța de Urgență va fi publicată până pe data de 3 august. Premierul României a precizat că planul este menit să pună stop risipei banilor publici. Totodată, Marcel Ciolacu a afirmat că va mai exista o OUG, orientată către veniturile mai mari din colectare. El spune că așteaptă o analiză de la ANAF și precizează că sunt în scădere atât veniturile, cât și consumul.

Citește și despre următorul subiect: Vestea momentului despre salariul minim în România. Câți bani vor încasa românii după majorare. Ministrul Muncii a făcut anunțul

„A doua OUG e pentru venituri mai mari din colectare. Așteptăm și de la ANAF o analiză. E o scădere de venituri și din cauza scăderii consumului.

Dar pot să vă spun că nu vom intra nici în criză, nici în recesiune. România va avea până la sfârșitul anului o creștere economică”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre eliminarea unor facilități fiscale. Din acest punct de vedere, premierul României a afirmat că există perioade în care statul își permite să vină cu anumite excepții, dar și momente în care acest lucru nu mai este posibil. Liderul PSD a afirmat că tăierea facilităților fiscale nu va duce la micșorarea de salarii. Marcel Ciolacu a precizat că va exista o mărire a veniturilor în cazurile în care sunt eliminate facilitățile fiscale, tocmai pentru a nu exista pierderi.

„Există măsuri și perioade în care statul își permite să vină cu anumite facilități, dar și perioade în care statul nu își permite.

Nu vor fi tăieri de facilități care vor duce la micșorări de salarii. În acele cazuri se mărește salariul minim, astfel încât să nu existe aceste peirderi. Înțeleg reacția celor care au beneficiat de aceste facilități. Nu sunt noi taxe, e o reașezare a climatului concurențial corect într-un stat”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

La final, liderul PSD a precizat că măsurile vor intra în vigoare de la 1 septembrie 2023, 1 octombrie 2023 și 1 ianuarie 2024. Marcel Ciolacu a anunțat în urmă cu puțin timp că angajații din România vor avea venituri mai mari. Salariul minim pe economie crește de la 1 septembrie. Concret, salariații vor avea un venit de 3.300 de lei, iar cei din construcții de 4.500. Totodată, veniturile vor crește la 3.750 lei de la 1 ianuarie 2024. Din acest punct de vedere, Marcel Ciolacu a dat exemplul Germaniei, acolo unde veniturile au crescut de trei ori în 2022.

„Spre exemplu, în Germania, anul trecut, salariul minim a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care-ţi ţii lucrătorii în ţară. Cu adevărat acest lucru trebuie suportat de către economia reală, prin discuţii vom…

Dacă vor fi scoase parte din facilităţile, de exemplu în construcţii, discuţiile sunt foarte clare ca să şi mărim salariul minim, astfel încât…E dreptul dumneavoastră să daţi breaking news că Ciolacu taie salariile…

Nu le taie. Şi tocmai de aceea vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”, declară Marcel Ciolacu.

Vezi și: Țările europene cu cel mai mic salariu minim pe economie în 2023. România, la coada clasamentului. Statul în care oamenii încasează 2.508 euro lunar