- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu explică de ce vrea să schimbe conducerea de la ANAF și Vămi. Cine sunt noii vicepreședinți de la Fisc

18 Jan, 15:13 • Adrian Popovici
Speculațiile despre schimbările de la vârful ANAF și al Autorității vamale Române au fost confirmate în ședința de guvern de pe 18 ianuarie 2024, chiar de premierul Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu explică de ce vrea să schimbe conducerea de la ANAF și Vămi. Cine sunt noii vicepreședinți de la Fisc

Speculațiile despre schimbările de la vârful ANAF și al Autorității vamale Române au fost confirmate în ședința de guvern de pe 18 ianuarie 2024, chiar de premierul Marcel Ciolacu. La finalul declarațiilor pe care le-a făcut el anunțat că Marcel Boloș a propus deja un nou șef peste vămi.

„Domnul ministru Boloș trebuie să reintrăm în acest format de dialog, fiindcă vreau să găsim soluții și pentru alte subiecte importante, precum restituirea parțială către operatorii de transport a accizei la carburanți. De altfel, dl Boloș a fost prompt după ce a primit semnale la întâlnirea cu protestatarii privind problemele din vămi și a propus azi schimbarea conducerii Autorității Vamale Române cu o persoană pe care am înțeles că și-o asumă și sunt ferm convins că săptămâna viitoare vom cere împreună noii conduceri a Vămilor să vină cu rezolvări rapide la toate cerințele legitime ale fermierilor și transportatorilor”, a transmis Ciolacu după discuțiile din spațiul public despre schimbarea conducerii de la ANAF și vămi.

După interviul de miercuri, 17 ianuarie, în care Marcel Boloș a anunțat o serie de schimbări la vârful conducerii ANAF și a Autorității Vamale, situația a evoluat foarte rapid, Profit.ro anunțând joi numele celor doi noi vicepreședinți ai Fiscului.

„Aceste propuneri de schimbare a conducerii ANAF şi a Autorităţii Vamale vor pleca în zilele următoare şi decizia este la domnul prim-ministru. Nu există ANAF şi Autoritatea Vamală cu conducere lipsită de performanţă. Sunt cele mai importante instituţii ale statului român”, a transmis Boloș.

ANAF
ANAF

Te-ar putea interesa și: Marcel Boloș pregătește schimbări la vârful al ANAF și Autorității Vamale. Șefa Fiscului, singura care își păstrează postul

Cine vine la conducerea ANAF?

După cum a explicat ministrul, actuala șefă a ANAF, Nicoleta Cîrciumaru, care a ajuns în această funcție după demisia lui Lucian Heiuș, își va păstra poziție. Boloș a subliniat că reușitele din ultimele luni ale instituției se datorează colaborării cu aceasta și că ea este „o doamnă extrem de muncitoare, extrem de onestă, profesionistă”.

Informațiile din spațiul public indică faptul că la conducerea ANAF vor fi numiți doi vicepreședinți, asta după ce Sandu Costea, unul dintre cei care ocupă această poziție urmează să fie revocat. Odată cu schimbările de la ANAF, s-a vorbit și cele de la vămi, informația fiind confirmată în ședința de guvern.

Speculațiile din spațiul public indică faptul că Marcel Ciolacu ar urma să îi numească pe  Gabriela Florentina Ionescu și Alexandru Drăghici pe pozițiile de vicepreședinți ANAF, ambii având experiență în domeniul finanțelor.

Citește și: