- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu ia o decizie radicală. Premierul anulează concediile din Guvern. „Vara aceasta, îmi pare foarte rău, nu vom avea concedii”

20 Jul, 12:50 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu pune piciorul în prag. Premierul României taie vacanța de vară din Guvern până la finalizarea renegocierii PNRR.
Marcel Ciolacu ia o decizie radicală. Premierul anulează concediile din Guvern. „Vara aceasta, îmi pare foarte rău, nu vom avea concedii”

Marcel Ciolacu nu stă la discuții! Premierul României le-a cerut miniștrilor să termine renegocierea PNRR până la finalul lunii august, informează adevarul.ro. Premierul României a afirmat că miniștrii care coordonează reformele respective trebuie să facă un efort pentru a reajusta proiectele.

Marcel Ciolacu taie vacanța de vară din Guvern

Marcel Ciolacu le cere miniștrilor implicați în renegocierea PNRR să depună mai mult efort, tocmai din acest motiv, taie concediile din Guvern. Premierul vrea ca reformele să fie finalizate până la sfârșitul lunii august.

Te-ar putea interesa și: Scandalul azilelor continuă. Marcel Ciolacu cere demiterea șefilor AJPIS din 8 județe. „Este evident că nu şi-au făcut treaba şi datoria”

„Avem şi alte probleme importante, tot până la sfârşitul lunii august trebuie să finalizăm renegocierea PNRR. Toţi miniştrii care coordonează reforme trebuie să facă un efort pentru a regândi priorităţi şi a reajusta proiecte”,  a susținut premierul Marcel Ciolacu în ședința de Guvern, joi.

„Vara aceasta, îmi pare foarte rău, nu vom avea concedii, suntem într-o cursă contra timp să accesăm toţi banii europeni disponibili”, completează el.

România este obligată de un acord al Guvernului cu Comisia Europeană să crească taxele pentru a asigura un deficit bugetar descendent în 2023 și 2024. Obligația vine ca urmare a unui acord cu Bruxellesul pentru ca statul român să depășească ținta de deficit.

Executivul trebuie să aleagă dintre măsurile fiscale propuse în studiul Băncii Mondiale, realizat pentru România ca parte a PNRR, pentru a asigura scăderea deficitului bugetar. Altfel, Comisia Europeană nu va începe procedura de suspendare a unor fonduri UE destinate statului român.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a punctat că România vrea să aibă susținerea Băncii Mondiale în continuare, mai ales dacă vorbim despre domeniul infrastructurii. Premierul a solicitat instituției să acorde în continuare susținere pentru terminarea marilor reforme asumate de statul român prin PNRR. De altfel, Banca Mondială este cea care a oferit și asistență pentru realizarea unor reforme importante din țară, precum reforma pensiilor speciale.

„Delegația Băncii Mondiale a subliniat că la nivel instituțional există toată deschiderea pentru colaborarea cu autoritățile române în scopul avansării cât mai rapide a acestor reforme vitale pentru viitorul României”, potrivit Guvernului.

Citește și despre următorul subiect: Raluca Turcan refuză să-și dea demisia cerută de mai mulți lideri PSD în scandalul azilelor. „Făptuitorii vor fi pedepsiți”