- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, întrevedere cu delegația Băncii Mondiale. Premierul a prezentat marele plan al României

13 Feb, 18:47 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu s-a întâlnit marți cu delegația Băncii Mondiale. Premierul le-a prezentat oficialilor planul de digitalizare și reforma bugetară a României.
Marcel Ciolacu, întrevedere cu delegația Băncii Mondiale. Premierul a prezentat marele plan al României

Marcel Ciolacu a participat, marți, la o întrevedere cu delegația Băncii Mondiale condusă de Asad Alam, director regional pentru creștere echitabilă, finanțe și instituții pentru Europa și Asia Centrală. Premierul le-a prezentat oficialilor Băncii Mondiale planul de digitalizare inițiat în România, dar și reforma bugetară pornită în 2023, conform știripesurse.ro.

Marcel Ciolacu le-a prezentat oficialilor Băncii Mondiale planul de digitalizare și reforma bugetară a României

„Menținerea stabilității economice a României în contextul actualei dinamici geopolitice este o prioritate a Guvernului și o strategie eficientă de atragere a investitorilor”, a afirmat prim-ministrul.

Șeful Executivului a prezentat setul de măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, eficientizarea colectării și de reducere a cheltuielilor bugetare luate de Guvern.

„Digitalizarea este principalul instrument prin care avem în vedere îmbunătățirea serviciilor publice și aducerea cât mai multor fonduri la buget pentru a finanța programele sociale și de dezvoltare economică”, a subliniat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„Reprezentanții Băncii Mondiale au apreciat atenția acordată de Guvernul României digitalizării pentru monitorizarea cheltuielilor publice și a arătat disponibilitatea de a oferi asistență autorităților române pentru atingerea obiectivelor.”, arată un comunicat al Guvernului.

Te-ar putea interesa și: Salariul mediu net în România a depășit 1.000 de euro. Ministrul Economiei: „Acest lucru s-a realizat cu un an mai devreme decât prognozasem”

Marcel Ciolacu, întrevedere cu delegația Băncii Mondiale
Marcel Ciolacu, întrevedere cu delegația Băncii Mondiale

O nouă întâlnire cu reprezentanții Google

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, într-un mesaj pe contul său de X (fosta platformă Twitter), că a avut o întâlnire cu reprezentanții conducerii Google, potrivit informațiilor transmise de Economedia.

„Discuții fructuoase la Palatul Victoria cu conducerea Google pe tema viitoarelor investiții în infrastructura digitală, inovare și proiecte de cercetare în România”, a declarat Ciolacu pe contul său de X.

De menționat este că în programul premierului nu a fost prezentă și întâlnirea cu reprezentanții Google. Guvernul nu a menționat pe site-ul oficial mai multe detalii despre întâlnirea cu Google.

România oferă prilejul investiţiilor majore în centre de date şi servicii de cloud, Guvernul având ca prioritate, în cadrul reformei administraţiei publice, reforma digitală şi transferul în cloud a sistemelor IT de stat.

Vezi mai multe știri: Marcel Ciolacu, anunț final despre concediile medicale ale românilor. „Plătite din banii tuturor”