- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu oferă noi informații despre legea pensiilor speciale. Termenul limită pe care îl are România pentru a adopta noua reformă. „Eu nu o să renunț”

11 May, 11:32 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu vorbește despre soarta pensiilor speciale. Iată până când trebuie să fie adoptate noile reforme în România.
Marcel Ciolacu oferă noi informații despre legea pensiilor speciale. Termenul limită pe care îl are România pentru a adopta noua reformă. „Eu nu o să renunț”

Marcel Ciolacu a declarat astăzi, 11 mai, că noua lege a pensiilor speciale, care va îndeplini reformele solicitate de Comisia Europeană, trebuie să fie adoptată în Parlament până pe data de 1 iulie. Totodată, liderul PSD a precizat că asumarea răspunderii pentru noua lege a pensiilor speciale rămâne în picioare, spune economedia.ro.

Marcel Ciolacu, declarații despre pensiile speciale

Marcel Ciolacu a declarat în cursul zilei de astăzi că ministrul Muncii, Marius Budăi, va merge săptămâna viitoare la Bruxelles. Din acest punct de vedere, liderul PSD a precizat că există timp pentru a adopta noile reforme, tocmai pentru că sesiunea se încheie pe data de 1 iulie. Ciolacu nu a ezitat să spună că legea trebuia deja implementată, fiind în cererea de plată cu numărul 3, însă nu se arată îngrijorat.

„Domnul ministru al Muncii săptămâna viitoare se va duce la Bruxelles și vom veni cu ceva foarte clar. Avem timp să terminăm și în Parlament, sesiunea se termină pe 1 iulie.

Problema este că trebuiau deja închise, fiind în cererea de plată numărul trei. Dar sunt convins că ne vom încadra”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Ce se întâmplă cu banii românilor în luna iunie. Când vor ajunge pensiile seniorilor României

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Întrebat dacă va rămâne aceeași asumare a răspunderii în ceea ce privește reforma pensiilor speciale, președintele PSD a răspuns „categoric”. Pe de altă parte, Nicolae Ciucă a spus că reforma pensiilor speciale este ultima variantă pe care Guvernul o va lua în considerare.

„Nu lăsăm moştenire nimic, pentru că este o chestiune de responsabilitate pe care ne-o asumăm cu toţii. Varianta asumării răspunderii este, din punctul meu de vedere, ultima.

Altfel, aşa cum am negociat pe fiecare lege şi cum au fost trecute şi dezbătute în Parlament, mi se pare varianta cea mai bună”, a spus Ciucă, înainte de a participa la Congresul seniorilor liberali.

La finalul săptămânii trecute, Marcel Ciolacu a afirmat că, în cazul în care legea pensiilor speciale nu va fi făcută până în momentul în care se finalizează rotativa guvernamentală, el își va asuma răspunderea pentru o astfel de reformă, în momentul în care va ajunge premier. Mai mult decât atât, liderul social-democraților nu s-a ascuns după degete și a spus că „Ori trece legea, ori plec eu acasă”.

„Eu nu o să renunţ până nu vom trece legea cu pensiile speciale. Dacă ea va trece cât timp sunt preşedinte la Camera Deputaţilor, nu e nicio problemă şi avem deja feed back-ul de la Comisia Europeană că îndeplineşte jalonul prins în PNRR.

Dacă nu şi avem neîndeplinit acest jalon şi voi fi prim-ministru al României, voi veni cu lege de asumare a răspunderii în faţa Parlamentului, astfel încât ori trece legea, ori plec eu acasă. Cred că am fost cât se poate de clar”, a spus liderul PSD.

„Ştiţi părerea mea în ceea ce priveşte pensiile speciale. Sunt şi un jalon (în PNRR – n.r.). România nu are voie să piardă vreun euro din PNRR.

Cu atât mai puţin să piardă bani pentru că nu a trecut jalonul şi legea pensiilor speciale”, completează Marcel Ciolacu.

Vezi și: Tăierea pensiilor speciale?! Kelemen Hunor, declarații de ultimă oră „Trebuie analizată şi, sigur, dacă această propunere este fezabilă, se poate discuta, nu neg acest lucru”