- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, primul mesaj după întâlnirea cu FMI. Ce-i așteaptă pe români în 2024

01 Feb, 19:43 • Bumbeneci Diana
Premierul Ciolacu susține că măsurile de reformă bugetară şi de combatere a evaziunii fiscale îşi vor face efectele în următoarele luni. Guvernul va continua reducerea deficitului printr-o colectare mai bună.
Marcel Ciolacu, primul mesaj după întâlnirea cu FMI. Ce-i așteaptă pe români în 2024

Măsurile de reformă bugetară şi de combatere a evaziunii fiscale decise la finalul lui 2023 îşi vor face simţite efectele în următoarele luni iar printr-o colectare mai bună în România, vor continua reducerea deficitului, a declarat premierul Marcel Ciolacu, după discuţiile de joi cu delegaţia FMI, potrivit unui comunicat de presă al guvernului.

Marcel Ciolacu, declarații după vizita FMI

„Investiţiile masive din fonduri naţionale şi europene, măsurile de combatere a evaziunii fiscale prin digitalizarea ANAF şi reformarea aparatului bugetar sunt soluţii importante susţinute de Guvernul României pentru menţinerea stabilităţii macroeconomice şi reducerea deficitului bugetar, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrunirea oficialilor a avut loc joi la Palatul Victoria, la încheierea vizitei obişnuite a FMI dedicată analizei evoluţiei economice şi financiare şi de actualizare a perspectivelor macroeconomice ale României.

Marcel Ciolacu, premierul României. Sursa: Facebook
Marcel Ciolacu, premierul României. Sursa: Facebook

„Măsurile de reformă bugetară şi instrumentele digitale de combatere a evaziunii fiscale decise la finalul lui 2023 şi implementate de la începutul acestui an îşi vor face simţite efectele în următoarele luni. Printr-o colectare mai bună în România, vom continua reducerea deficitului”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu a explicat că semnalele pe care le au deja pentru luna ianuarie sunt unele destul de bune şi doresc să rediscute proiecţiile împreună cu echipa FMI, după încheierea primului trimestru din 2024.

Conform informațiilor transmise prin intermediul comunicatului, premierul a reconfirmat că reforma aparatului bugetar continuă şi se va finaliza la jumătatea acestui an. Mai mult, Executivul va lucra în ritm susţinut pentru a elabora în termen toate reformele stabilite în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Conform specialiștilor din Guvern, măsurile luate de Executiv anul anterior au contribuit la menţinerea stabilităţii macroeconomice, la reducerea deficitului bugetar şi ale inflaţiei peste estimările anterioare, aceasta fiind una dintre concluziile experţilor FMI aflaţi în vizită la Bucureşti în această perioadă.

Delegaţia FMI, condusă de Jan Kees Martijn a fost primită la Palatul Victoria de primul-ministru, Marcel Ciolacu, alături de vicepremierul Marian Neacşu, de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Economiei, Radu Oprea şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Ai mai putea citi și: Cum poți recupera permisul suspendat în 2024. Apar noi reguli

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult