- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marius Budăi vine cu clarificări cu privire la pensiile speciale. Și-a sincronizat discursul cu Marcel Ciolacu: „De noi PSD nu se leagă niciodată vreo tăiere de venituri în România”

11 May, 22:36 • Cornel Ghimeșan
Banca Mondială a publicat un raport cu privire la măsurile luate de Guvern în legătură cu pensiile sepeciale. Aceasta a emis o serie de solicitări, pe care România ar trebui să le respecte. Ce a explicat Marius Budăi cu privire la acest subiect.
Marius Budăi vine cu clarificări cu privire la pensiile speciale. Și-a sincronizat discursul cu Marcel Ciolacu: „De noi PSD nu se leagă niciodată vreo tăiere de venituri în România”

Marius Budăi,  ministrul Munci, a explicat care sunt principalele modificări ale proiectului pensiilor speciale, solicitate de către Banca Mondială.

Alte articole: Marius Budăi ia atitudine în privința pensiilor speciale! „S-a creat o aşteptare foarte mare şi pe lângă, eu cred foarte mult în principiile din spatele unei reforme”

Recent, Banca Mondială a publicat un raport cu privire la măsurile luate de Guvern în legătură cu pensiile sepeciale. Conform acestui raport, acestea ar trebui reduse semnificativ, astfel încât România să poată să primească banii alocați prin PNRR.

Banca Mondială a emis mai multe solicitări pentru Guvernul României, printre acestea se numără:

  • „În zona impozitării cu până la 15% a pensiilor speciale. Banca Mondială zice următoarele „pe o bază netă, reducerea va fi de 0,003% din PIB în 2028 și de 0,012% din PIB până în 2070, deoarece nu există o componentă de pensie din fondul de asigurări sociale care să compenseze impozitul”, se arată în raport.

Concret acest lucru presupune că, pe zona impozitării pensiilor speciale economia este nesemnificativă.  Dacă ne referim la pensiile militarilor, Banca Mondială a constatat că în momentul în care vor fi eliminate sporurile din baza de calcul, baza se va reduce cu aproximativ 2%, în viitor.

„Această măsură în sine ar trebui să reducă cheltuielile maxime. De la 0,789% din PIB în 2028 la 0,784% din PIB, până în 2070. Cheltuielile ar trebui să se reducă cu aproximativ 0,013% din PIB. Din nou nesemnificative reducerile la aceste puncte critice. Referitor la  interzicerea cumulului de pensii  Banca Mondială precizează clar că nu dispune de date pentru a estima impactul acestei măsuri, dar este de așteptat ca această măsură să ducă la creșterea echității.”, a explicat ministrul.

Ce a explicat Marius Budăi despre solicitările Băncii Mondiale

În momentul în care a fost întrebat cum plănuiește Guvernul să se alinieze acestor directive, Marius Budăi a explicat că Executivul de la București are un plan cât se poate de clar, pe care și Marcel Ciolacu l-a explicat recent.

„Planul Guvernului este clar și cred că Marcel Ciolacu a fost extrem de clar când a spus că vom avea te discuții cu Comisia Europeană, cât să stabilim clar modalitatea în care proiectul  să treacă și jalonul să fie îndeplinit.

Nu e vorba de tăieri, e vorba de a rezolva jalonul, așa cum scrie acolo. Noi discutăm de a face ca sistemul să nu mai poată să fie abuzat, și anume să nu mai fie să fie vechimea aliniată că vechimea minimă din sistem și acest lucru este rezolvat prin creșterea vechimii de la 4 la 15 ani pentru diplomați, pentru cei din Curtea de Conturi,

pentru funcționarii publici parlamentari înseamnă creșterea vârstei de pensionare la de la 60 la 65 de ani și înseamnă că nu există posibilitatea să se cumuleze mai multe pensii din acest sistem, de indemnizații și pensii stabilite în baza unor legi și plătite în baza unor legi speciale.

Și mai mult de atât, înseamnă că nicio pensie să nu depășească venitul avut în activitate în procente. Eu am încredere în ce spune Marcel Ciolacu, președintele meu de partid. Facem în așa fel încât jalonul să fie îndeplinit și PNRR să nu fie pus în pericol din cauza acestui Jalon.

De noi PSD nu se leagă niciodată vreo tăiere de venituri în România, după Revoluție încoace. Cred că știm cu toții lucrul acesta și nu avem de gând să începem acum să ne schimbăm istoria noastră de modul cum gândim față de oameni nu o vom face. Nu am făcut-o până acum. Nu vom face nici acum și nici în viitor”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3 CNN.

Citește și: În timp ce românii au ajuns la limita puterilor, politicienii cumpără mașini! Marius Budăi: „Este o austeritate cu două fețe”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult