- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mașinile electrice, cele mai căutate și vândute! Factorul care a influențat cererea mașinilor Dacia

23 Mar, 19:52 • Constantin Cristina
Mașinile electrice sunt la nivel mare de căutare și tot mai cerute, însă acest lucru a încetinit producția de motoare pe benzină. Care este factorul care a influențat această scădere totală?
Mașinile electrice, cele mai căutate și vândute! Factorul care a influențat cererea mașinilor Dacia

Cifra de afaceri a autoturismelor Dacia de la Mioveni a fost acoperită de numărul de cereri a mașinilor electrice. Mai mult, piața auto din România a fost afectată la rândul ei de războiul din Ucraina și exit-ul de pe piața rusească a Renault, a informat zf.ro.

Citește și: Cea mai cumpărată mașină din România este vândută după un an de folosire. Care sunt prețurile cerute de proprietarii de Dacia Spring. „Lumea aștepta să înceapă programul RABLA”

Mașinile electrice a întrecut vânzarea mașinilor pe benzină

„Pe fondul unei creşteri a vânzărilor de vehicule electrice, producţia de motoare a înregistrat o scădere cu 39.547 de unităţi – 10,5% faţă de 2021, scădere datorată şi sancţiunilor impuse Rusiei, ca urmare a conflictului militar cu Ucraina, care a avut un impact şi asupra producţiei. Comparativ cu 2021, în 2022 producţia de vehicule complete a Dacia a înregistrat o creştere cu 56.856 de unităţi, respectiv 22%, datorată diminuării efectelor crizei sanitare dar şi a crizei din aprovizionarea cu componente electronice şi pe fondul unei pieţe de vehicule în creştere”, se arată în raportul companiei.

mașinile electrice au încetinit vânzările mașinilor pe benzină
mașinile electrice au încetinit vânzările mașinilor pe benzină

Chiar dacă Dacia trece printr-o perioadă mai dificilă pentru moment, cifra de afaceri a companiei pe 2022 a fost una ridicată cu 20% la 26,7 miliarde de lei sau 5,2 miliarde de euro, depășind anul 2019, conform unui raport al companiei.

Anul 2018 rămâne anul cu cel mai mare procent făcut, când Dacia a efectuat afaceri de 5,3 miliarde de euro și a obținut de pe urmă un profit în mână de 162 mil. euro. În 2022 Automobile Dacia a obţinut un profit net de 107 mil. euro, în creştere faţă de 101 mil. euro în 2021 şi 62 mil. euro în 2020.

Alte articole: Dacia cucerește Europa! Vânzările de mașini noi a crescut cu 300% pe cele mai mari piețe