- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 10-15 decembrie. ANM anunță burniță, ceață și temperaturi extrem de scăzute

10 Dec, 20:08 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă prognoză meteo. Iată cum va fi vremea la noapte și zilele următoare.
Meteo 10-15 decembrie. ANM anunță burniță, ceață și temperaturi extrem de scăzute

Potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, la noapte, va fi variabil la munte și va avea înnorări în restul țării. Pe arii restrânse se vor semnala precipitații mixte în regiunile vestice și nord-vestice, iar în zonele montane aferente va ninge slab. În celelalte zone, pe alocuri va fi burniță sau va fulgui.

Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între -6 și 5 grade. Va fi ceață, local în regiunile extracarpatice și pe arii restrânse în rest.

În București, prognoza meteo arată că noaptea aceasta cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade. Spre dimineață va crește probabilitatea de ceață.

Meteo luni, în România

Valorile termice vor crește ușor în cea mai mare parte a țării, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 0 și 11 grade, iar cele minime între -3 și 5 grade. Cerul va avea înnorări și local vor fi precipitații slabe în regiunile intracarpatice și pe arii restrânse în restul teritoriului. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în Banat și Crișana, mixte în Maramureș, Transilvania și Moldova, iar la munte va ninge.

În celelalte zone vor fi mai ales ploi slabe sau burniță. Izolat se va depune polei, cu precădere în centrul, estul țării și în zonele de deal. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și în nord-vest. Va fi ceață, local în sud și în est și pe alocuri în rest.

În București, valorile termice vor crește ușor, astfel că temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad. Cerul va avea înnorări și îndeosebi în a doua parte a nopții va crește probabilitatea de ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Meteo marți, în România

În România, valorile termice diurne vor crește și se vor situa peste cele specifice datei în cea mai mare parte a țării. Astfel, temperaturile maxime se vor situa în general între 4 și 14 grade. Cerul va avea înnorări temporare în est și în sud, iar în rest va fi mai mult noros.

Se vor semnala precipitații slabe, în special sub formă de ploaie în vestul, nordul și parțial în centrul teritoriului și pe alocuri în rest, iar în zonele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va depune polei, mai ales în nord-est și în centru.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte și izolat în nord-vest. Minimele termice se vor încadra între -4 și 7 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

În București, valorile termice diurne vor crește, astfel că temperatura maximă va fi de 9…10 grade. Cerul va avea înnorări temporare, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade. Îndeosebi noaptea va fi ceață.

Meteo
Meteo

Meteo miercuri, în România

Vremea va fi caldă pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a țării, însă cerul va fi noros și vor fi precipitații în toate regiunile. Va ploua pe arii extinse în vest, centru și nord și cu caracter local în restul teritoriului; în zona montană înaltă, mai ales la începutul intervalului, vor predomina ninsorile, apoi precipitațiile vor fi mixte, iar lapoviță se va semnala trecător și în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei.

Cu precădere în Banat, Crișana și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente cantitățile de apă vor fi local însemnate (în general 25…40 l/mp). Pe suprafețe mici, în centru și nord-est, vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului și pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime în general între 0 și 8 grade (cu cele mai scăzute valori -atât ziua, cât și noaptea- în nordul Moldovei). În special la începutul zilei, se va semnala ceață pe alocuri în regiunile extracarpatice și pe arii restrânse în centrul țării. În București, vremea va fi caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie.

Cerul va fi mai mult noros, la începutul zilei va fi ceață, apoi vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade și minima va fi de 1…3 grade.

Meteo joi, în România

Valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie, cu abateri semnificative față de norme în sud și sud-est. În vestul, centrul și nordul țării, înnorările vor fi persistente, iar pe parcursul zilei va continua să plouă pe arii extinse, pe alocuri moderat cantitativ.

În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala local. În zona montană și pe arii restrânse în nordul teritoriului vor fi precipitații mixte și vor mai fi posibile -pe suprafețe mici- depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 2…4 grade în nordul Moldovei și 16…17 grade în sudul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între -1 și 6 grade. Izolat și trecător se va forma ceață.

În București, conform prognozei meteo ANM, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi temporar noros, vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade și minima se va situa în jurul a 4 grade.

Estimări meteo vineri- duminică: Vremea va fi în răcire accentuată, iar valorile termice se vor apropia de normele perioadei. Precipitații slabe se vor semnala pe alocuri în prima zi și spre sfârșitul intervalului.

Poți citi: Impozit cu 500% mai mare pentru o categorie de proprietari. Cine va avea de plătit sume colosale începând cu 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult