- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 11-13 ianuarie 2024. România rămâne sub valul de aer polar

11 Jan, 07:34 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru azi și următoarele zile. Vremea se menține extrem de rece în mare parte a țării.
Meteo 11-13 ianuarie 2024. România rămâne sub valul de aer polar

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, joi, în țară, vremea va fi rece mai ales dimineața, iar în Moldova, Transilvania și local în celelalte zone va mai fi ger. Cerul se va înnora treptat, la început în jumătatea nordică a țării, iar seara și noaptea și în rest.

Va ninge slab, mai ales în a doua parte a intervalului, în nordul, centrul și estul teritoriului și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special la altitudini mari (rafale de peste 70…90 km/h), trecător viscolind sau spulberând zăpada, dar cu viteze mai mici îndeosebi pe parcursul nopții (în general de 40…50 km/h) și în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și sud-vestul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 7 grade, iar cele minime între -11 și -1 grad. În vest și pe alocuri în rest va fi ceață.

Meteo București

Vremea va fi rece dimineața și noaptea. Cerul va fi senin pe parcursul zilei și mai mult noros noaptea, când vor fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de -6…-4 grade.

Meteo vineri, în țară

Valorile termice vor scădea mai ales în estul și centrul țării, unde dimineața, dar îndeosebi noaptea local va fi ger, iar în celelalte zone se vor menține comparabile cu cele din ziua precedentă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 5 grade, iar cele minime între -13 și -4 grade, mai coborâte în Moldova spre -16 grade.

Cerul va avea înnorări temporare și va ninge slab în zonele montane și în Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și Moldova și izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare îndeosebi la altitudini mari la munte, viscolind sau spulberând zăpada, dar local și în est și pe arii restrânse în rest. Pe alocuri se va forma ceață.

meteo
meteo

București

Vremea se va menține rece dimineața și noaptea. Cerul va avea înnorări temporare și trecător va ninge, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -7…-5 grade.

Meteo sâmbătă, în România

Valorile termice diurne vor fi apropiate de cele specifice datei, însă dimineața și noaptea va fi rece, iar în Moldova și local în Muntenia și în estul Transilvaniei va fi ger. Cerul va fi variabil în sudul țării și va avea înnorări temporare în celelalte regiuni. Va ninge slab, local în zonele montane și în Maramureș și pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în Transilvania și în Moldova.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei la munte și local în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor situa între -6 și 5 grade, iar cele minime între -12 și -2 grade, posibil mai scăzute în Moldova. Pe alocuri vor fi condiții de ceață.

Meteo București

Vremea va fi în continuare rece dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -8…-5 grade.

Vezi și: EXCLUSIV. Bunica Alexandra vinde flori la metroul din Pipera, la 74 de ani, pentru a putea trăi de pe o zi pe alta! „Jumătate din pensie o dau pe facturi, cealaltă abia îmi ajunge de medicamente și mâncare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult