- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 21 – 26 ianuarie. ANM anunță cât va mai ninge în România

21 Jan, 08:08 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în ultima zi de weekend, precum și în zilele următoare. Iată prognoza meteo în teritoriu.
Meteo 21 - 26 ianuarie. ANM anunță cât va mai ninge în România

Conform meteorologilor de la ANM, duminică, vremea va fi rece, geroasă dimineața și noaptea, local în centru, sud și est. Cerul va fi variabil la senin, temporar cu unele înnorări pe parcursul zilei în nord-estul teritoriului, unde izolat vor fi posibile ninsori slabe. Îndeosebi dimineața și noaptea, va fi nebulozitate stratiformă sau ceață cu depunere de chiciură, local în regiunile sudice și pe arii restrânse în rest.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în Moldova, pe litoral și în Carpații de Curbură, ce vor atinge viteze la rafală în general de 35…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -2 și 6 grade, iar cele minime se vor situa între -13 și -2 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul a -18 grade.

Meteo București

Vremea va fi rece cu o temperatură maximă de 0…2 grade și o minimă de -9…-6 grade. Cerul va fi variabil, iar mai ales dimineața și noaptea se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo luni, în țară

Vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineața, local în centru, sud și est, iar noaptea, pe arii restrânse îndeosebi în regiunile sudice și în depresiuni. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil spre senin, însă noaptea se va înnora în vestul, centrul și nordul țării. Spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse vor fi posibile precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș și în nordul Moldovei. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, sudul Banatului și pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în depresiuni și în zonele cu ceață mai persistentă și 7…8 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între -12 și 0 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -15 grade. Va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură sau nebulozitate stratiformă, local în regiunile sudice și izolat în rest.

Meteo București

Vremea se va menține rece. Temporar mai ales în prima parte a zilei și noaptea va fi nebulozitate stratiformă sau ceață cu depunere de chiciură. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -8…-5 grade.

Meteo marți, în țară

În vestul, centrul și nordul țării, cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații în general slabe; în Maramureș și nord-vestul Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în Banat, Crișana, restul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare, lapoviță și izolat ploaie și pe suprafețe restrânse se va depune polei. La munte se vor semnala ninsori și lapoviță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil la temporar noros, cu înnorări mai persistente și ceață local în sudul Câmpiei Române. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane (rafale de 70…90 km/h) și pe alocuri, trecător cu viteze de 45…50 km/h, în Moldova, Dobrogea, sudul Transilvaniei și vestul Olteniei.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2…-1 grad în Maramureș și în sud-vestul Munteniei și 6…8 grade în dealurile subcarpatice și în Dobrogea; minimele termice, mai ridicate decât în noaptea precedentă în aproape toată țara, vor fi cuprinse în general între -7 și 0 grade. În cursul nopții, ceața se va forma pe spații mici și în regiunile intracarpatice.

Ai mai putea citi: Modificări istorice în circulația rutieră. Se schimbă tot ce știam despre permisul categorie B în 2024

meteo
meteo

Meteo București

Valorile termice, cu precădere cele din cursul nopții, vor fi ușor mai ridicate decât în intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Meteo miercuri, în țară

Valorile termice vor continua să crească în toată țara și se vor situa peste cele normale în ultima decadă a lunii ianuarie; astfel, maximele se vor încadra între 0 și 9 grade, iar minimele între -2 și 5 grade. În majoritatea regiunilor, cerul va fi noros și pe arii extinse vor fi precipitații mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare), iar în vestul și nord-vestul teritoriului și în zona montană se vor acumula local cantități de apă însemnate. În Oltenia și în Muntenia, înnorările vor fi temporare, iar precipitații slabe se vor semnala pe spații mici în cursul nopții. Vor fi condiții pentru depuneri de polei. Vântul va avea intensificări susținute la munte, dar se va intensifica temporar și în celelalte zone.

Meteo București

Valorile termice vor continua să crească și se vor situa peste cele normale în ultima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a nopții. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

Estimări meteo joi, vineri și sâmbătă

În prima zi, vremea va fi caldă pentru această perioadă în toată țara, apoi va intra într-un proces de răcire ce se va resimți în special în vest, nord și centru (în regiunile sudice valorile termice, cu precădere cele diurne, menținându-se mai ridicate decât normele climatologice). Precipitațiile vor fi mai frecvente și mai însemnate cantitativ în regiunile intracarpatice, se vor semnala local, la mijlocul intervalului, în est și sud-est și pe arii restrânse în restul teritoriului.

Vezi și: Vrei un teren gratuit în 2024? Cum poți să primești lot de pământ chiar și aproape de București

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult