- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 23 – 26 noiembrie. ANM anunță ninsori, ploi și intensificări ale vântului

23 Nov, 08:06 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie confirmă și astăzi că vremea se menține într-un proces de răcire continuă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile scad, iar ninsorile vor fi preponderente în zonele montane, în timp ce în zonele joase va ploua.
Meteo 23 – 26 noiembrie. ANM anunță ninsori, ploi și intensificări ale vântului

Conform prognozei meteorologilor de la ANM, în cursul zilei de azi, în România, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Pe parcursul zilei nebulozitatea va fi mai persistentă în sud-vest și centru, dar numai izolat vor mai fi ploi slabe sau burniță, iar în zona de munte, trecător fulguieli, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. Noaptea cerul va fi variabil, cu înnorări în nord-vest și nord, unde mai ales spre sfârșitul intervalului vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ploaie, iar în nordul Carpaților Orientali va ninge.

Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Vântul se va intensifica la munte și, mai ales în Carpații Orientali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 80…100 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat, cu intensificări pe arii restrânse în nord-vest, centru și sud-est, în general cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, iar cele minime în general între -5 și 5 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane. Îndeosebi dimineața pe alocuri se va semnala ceață.

În București, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări îndeosebi în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Meteo vineri, în țară

Vremea se va încălzi în sud și est, unde va deveni caldă pentru această dată, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent și în general apropiate de normalul climatologic al datei. Temporar vor fi precipitații, pe parcursul zilei, predominant sub formă de ploaie, local în vest, nord și centru, iar din orele serii aria ploilor va cuprinde treptat jumătatea sudică a teritoriului, unde pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. În zona de munte treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales ziua la munte, unde pe creste vor fi rafale de peste 70…90 km/h și pe alocuri în rest, dar la viteze mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 16…17 grade în sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 6 grade. Izolat va fi ceață.

Ai mai putea citi pe acest subiect și: Cum calculezi ce pensie vei primi. Formula care te lămurește în legătură cu banii pe care îi vei primi la bătrânețe

meteo
meteo

Meteo București

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă și va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade. Cerul va fi variabil la începutul zilei, apoi se va înnora treptat, iar din orele serii temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat ziua cu viteze de 35…45 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Meteo sâmbătă, în țară

Vremea se va răci în toată țara, mai accentuat în sud, în est și în centru. Cerul va fi mai mult noros, iar precipitațiile se vor semnala pe arii extinse în jumătatea de sud-est și local în restul țării. În regiunile sudice și sud-estice, la început vor predomina ploile, iar seara și noaptea se vor semnala precipitații mixte, la munte va ninge, iar în celelalte zone vor fi mai ales ninsori. În special în Muntenia, Dobrogea și la munte, pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, dar viteze mai mari se vor atinge în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -6 și 2 grade.

Meteo București

Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi mai mult noros, pe parcursul zilei va ploua, iar noaptea precipitațiile vor fi mixte. Se vor acumula cantități de apă mai însemnate, ce pot depăși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Meteo duminică, în România

Vremea va deveni rece pentru sfârșitul lunii noiembrie în aproape toată țara. În regiunile sudice, cerul va fi temporar noros și, mai ales la începutul intervalului, local vor fi precipitații mixte, iar în rest înnorările vor fi persistente și pe arii relativ extinse va ninge slab. Mai ales ziua, vântul va avea intensificări -amplificând senzația de frig- în majoritatea zonelor, dar cu viteze mai mari la munte, în estul și sud-estul țării, precum și în regiunile sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 și 0 grade.

Meteo București

Vremea va fi mai rece decât normal în această perioadă din an, în special în cursul nopții. Cerul va fi temporar noros, iar la începutul zilei vor mai fi precipitații slabe, mixte. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de până la 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

Estimări luni, marți și miercuri

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în regiunile intracarpatice. În București, vremea va fi rece, iar probabilitatea pentru precipitații va crește la sfârșitul intervalului.

Ai mai putea citi: AFIR pune la bătaie aproape 56 de milioane de euro pentru români. Cine sunt cei care vor putea primi sprijinul financiar înainte de sărbători

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult