- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 7-13 decembrie. Gerul și ninsorile se instalează în România

06 Dec, 23:22 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea la noapte, dar și în următoarele zile. Un val de aer polar aduce o răcire bruscă a vremii.
Meteo 7-13 decembrie. Gerul și ninsorile se instalează în România

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, cerul va fi noros și vor fi precipitații moderate cantitativ în sud-vest și sud (cantități de apă în general de 10 l/mp), pe arii relativ extinse în vest și local în centru și est. Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, iar în zonele de munte și în Moldova vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Izolat se va forma polei, cu o probabilitate mai ridicată în centrul și nord-estul teritoriului.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări în Muntenia, Dobrogea și în zona montană înaltă, unde vor fi viteze în general de 40…45 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -4 și 4 grade, cu valori ușor mai ridicate pe litoral până spre 6…7 grade.

În București

Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar din a doua parte a nopții, posibil se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (rafale de 35…45 km/h). Temperatura minimă va fi de 0…1 grad.

meteo
meteo

Meteo joi, în țară

Vremea va fi predominant închisă, iar îndeosebi în estul și sud-estul țării, valorile termice diurne se vor situa ușor sub mediile multianuale specifice acestei date. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -1 și 5 grade, cu cele mai scăzute valori în jumătatea de nord a Moldovei, iar cele minime se vor situa între -4 și 2 grade.

Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în zonele de munte și în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va depune strat nou de zăpadă, mixte în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea, precum și în zona deluroasă din Banat și Crișana și mai ales ploi și lapoviță în rest. Izolat vor fi condiții pentru depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, ce vor atinge viteze de până la 40…50 km/h pe litoral. Pe arii restrânse se va forma ceață.

În București:

Valorile termice vor scădea față de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -2…0 grade. Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații mixte, apoi seara și noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat.

Meteo vineri, în România

Vremea va fi rece pentru această dată în Moldova, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie. Cerul va fi mai mult noros. Pe parcursul zilei, doar pe spații mici îndeosebi în sudul Transilvaniei și al Crișanei, în Banat, Muntenia și Oltenia vor fi precipitații slabe mixte; începând de seara, aria precipitațiilor se va extinde în sud-estul teritoriului și se vor semnala ninsori sau lapoviță în Bărăgan și sudul Moldovei și în Dobrogea, iar pe litoral și în deltă predominant ploi. Izolat vor mai fi condiții de polei.

meteo
meteo

La munte pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări temporare în regiunile sud-estice unde vor fi viteze în general de 45…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 6 grade, iar cele minime între -7 și 0 grade, ușor mai ridicate pe litoral până spre 1…2 grade. Mai ales noaptea, local în vest și centru și izolat în rest, se va forma ceață.

Meteo București:

Vremea va fi în general închisă, iar la începutul intervalului, trecător vor mai fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Meteo sâmbătă, în România

Valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestei date. Înnorările vor fi mai persistente în sud-estul teritoriului unde la începutul intervalului pe alocuri se vor semnala precipitații mixte, dar și în zonele joase de relief din vest și centru, unde local va fi ceață, trecător asociată cu burniță. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, iar ceața se va semnala, pe arii restrânse, cu precădere spre sfârșitul intervalului.

Vântul va fi în general moderat în regiunile sud-estice, iar în zona litoralului temporar va avea intensificări, în timp ce în restul țării va sufla în general slab. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, cu cele mai scăzute valori în zonele cu ceață mai persistentă din vest și centru, iar cele minime se vor situa în general între -8 și 0 grade.

Meteo București:

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață.

Meteo duminică, în România

Valorile termice diurne vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent și în continuare apropiate de mediile multianuale, însă noaptea, în cea mai mare parte a țării se vor înregistra temperaturi mai ridicate. În prima parte a zilei va fi ceață sau nebulozitate stratiformă în zonele joase din vest și centru și pe arii mai restrânse în sud și est.

Începând din orele serii nebulozitatea se va extinde și vor fi precipitații mixte, pe arii relativ extinse în vest, nord și centru și izolat în rest. La munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona de munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 7 grade, iar cele minime între -5 și 2 grade.

Meteo București

Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior și apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi temporar noros, iar mai ales la începutul intervalului se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad, posibil ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Estimări meteo luni, marți și miercuri: Valorile termice vor fi în creștere ușoară și treptată. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în vestul, nordul și centrul țării. În București, valorile termice vor fi în creștere ușoară și treptată. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

Ai mai putea citi: Vești excelente pentru acești români. Se oferă zeci de mii de lei de la stat

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult