- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 8-15 decembrie. România, lovită de intensificări ale vântului și ninsori

08 Dec, 23:30 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în România în următoarele zile. Temperaturile se mențin scăzute, iar în zonele joase va ninge.
Meteo 8-15 decembrie. România, lovită de intensificări ale vântului și ninsori

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, cerul va fi parțial noros și local se va forma ceață, cu precădere în sud-vestul, vestul, nordul și centrul țării. Cu totul izolat și trecător vor fi precipitații slabe, mixte, ce vor favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea, rafale de 45…55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -8 și 0 grade.

În București, cerul va fi mai mult noros, cu probabilitate ridicată de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Cum va fi prognoza meteo în România

Meteo sâmbătă, în România

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestei date, cu excepția regiunilor centrale și nord-estice unde va fi în continuare rece. Cerul va fi variabil la munte, dar va prezenta înnorări în rest unde, dimineața și mai ales noaptea, local, se va semnala ceață, iar izolat vor fi precipitații slabe mixte și condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea, în special pe litoral, unde la rafală se vor atinge viteze, în general, de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, iar cele minime între -9 și 0 grade.

În București

Vremea va fi în general închisă, cu probabilitate ridicată de ceață și trecător burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -5… -2 grade.

Meteo duminică, în țară

Valorile termice vor crește ușor față de intervalul precedent, mai ales în centrul și estul țării. Nebulozitatea va fi în general persistentă în vestul și nord-vestul teritoriului unde se vor semnala precipitații sub formă de ploaie și trecător lapoviță și ninsoare, iar în zonele montane aferente vor fi mai ales ninsori.

În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare și vor fi condiții de fulguială în Transilvania și ploaie slabă în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade, mai ridicate pe litoral, spre 5…6 grade. Mai ales dimineața și noaptea, local, se va semnala ceață.

În București

Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei și din nou noaptea se va semnala ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

meteo
meteo

Meteo luni, în țară

Valorile termice vor continua să crească ușor, în special în sud și vest. Cerul va fi temporar noros și pe alocuri, în special în regiunile intracarpatice, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar dimineața și noaptea, cu totul izolat posibil polei. La munte vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade, iar cele minime, în general, între -3 și 3 grade. Local, mai ales dimineața și noaptea, va fi ceață.

În București

Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul va fi temporar noros, iar în primele ore ale intervalului și noaptea se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

Meteo marți, în România:

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros, iar local în regiunile intracarpatice și pe arii restrânse în rest, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar dimineața și noaptea vor fi posibile depuneri de polei. La munte, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 13 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade. Local, mai ales dimineața și noaptea, va fi ceață.

meteo
meteo

În București:

Vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă va fi de 9…10 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -1…2 grade. La începutul și sfârșitul intervalului se va forma ceață.

Estimări meteo miercuri, joi și vineri

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în jumătatea nordică a țării, iar spre sfârșitul intervalului și în sud.

În București, valorile termice se vor menține mai ridicate decât în mod normal la această dată. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul și spre sfârșitul intervalului.

Vezi și: Românii se vor putea bucura de Autostrada Litoralului. Data la care va fi gata proiectul ce face legătura între A4 și stațiunile din sud

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult