- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo de weekend. Cum va fi vremea în următoarele 2 zile. ANM anunță ger

02 Dec, 09:01 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la ANM au actualizat prognoza meteo de weekend. Urmează perioade cu instabilitate atmosferică, ninsori și intensificări ale vântului în zonele înalte, însă în zonele joase va fi mai cald.
Meteo de weekend. Cum va fi vremea în următoarele 2 zile. ANM anunță ger

Conform meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, prima zi de weekend, sâmbătă, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, exceptând nord-estul ţării, unde va fi apropiată de normal. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în sudul Dobrogei şi în dealurile subcarpatice ale Munteniei, iar cele minime se vor situa între -3 şi 12 grade.

Cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi cu totul izolat vor fi ploi slabe sau burniţă. Spre seară şi noaptea, înnorările vor cuprinde mai ales jumătatea vestică a ţării, unde pe arii relativ extinse va ploua, iar spre dimineaţă în nord-vest şi la altitudini mari la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua la munte, în vestul şi local în estul ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar noaptea în majoritatea zonelor, cu cele mai mari viteze în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h. Pe alocuri se va forma ceaţă.

În București, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade.

Duminică, în țară

Vremea se va răci, mai accentuat în jumătatea nord-vestică a teritoriului. Cerul va avea înnorări temporare şi local vor fi precipitaţii, în general slabe, mai ales sub formă de ploaie în regiunile sud-estice, mixte în vest, nord-vest, centru şi în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei şi predominant ninsori la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul ţării şi pe crestele montane, îndeosebi ale Carpaţilor Orientali, dar local şi în centrul şi estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 0 şi 15 grade, iar cele minime în general între -8 şi 2 grade.

În București, valorile termice vor scădea faţă de ziua anterioară, astfel că temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Cerul va fi noros şi temporar va ploua slab, iar vântul va sufla în general moderat.

meteo, ploi
meteo, ploi

Estimări meteo pentru săptămâna viitoare

Luni, vremea va continua să se răcească, astfel încât, în cea mai mare parte a ţării, valorile termice se vor situa sub normalul climatologic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua şi izolat condiţii pentru precipitaţii slabe, mixte, în sud şi sud-est. În Carpaţii Meridionali şi Orientali pe alocuri va ninge.

Noaptea, nebulozitatea se va extinde dinspre regiunile vestice, dar probabilitatea de precipitaţii va fi scăzută. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral, iar în partea a doua a intervalului, în extremitatea de sud-vest şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, mai scăzute în depresiuni. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţă.

Meteo marți, în România: Vremea va fi normală din punct de vedere termic şi în general frumoasă ca aspect. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi probabilitate mai mare de precipitaţii în extremitatea de sud-est a ţării. Acestea vor fi slabe cantitativ şi sub formă de ploaie.

meteo

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, iar la viteze mai mici şi pe arii mai restrânse şi în vest şi est. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 9 grade, iar cele minime în general între -5 şi 5 grade. Pe alocuri se va forma ceaţă. În București, vremea va fi normală din punct de vedere termic şi în general frumoasă ca aspect. Cerul va avea temporar înnorări, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimă va fi de -2…1 grad.

Miercuri, joi și vineri, în țară, valorile de temperatură se vor situa, în mare parte din interval, în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare pentru jumătatea sudică a ţării.

Ai mai putea citi: 1 decembrie. Radiografia anilor glorioși dinainte și după 1918. Locurile emblematice în care s-a scris istoria țării

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult