- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Săptămână de foc în România. Meteorologii anunță caniculă și furtuni în perioada 10-17 iunie

10 Jun, 08:06 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se menține extrem de caldă, iar instabilitatea atmosferică se va resimți în tot teritoriul.
Săptămână de foc în România. Meteorologii anunță caniculă și furtuni în perioada 10-17 iunie

Conform meteorologilor de la ANM, în prima zi a săptămânii, vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, local caniculară și cu disconfort termic accentuat (indicele temperatură-umezeală – ITU, va depăși pragul critic de 80 de unități) în sud și est. Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat, la început în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, apoi în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și a Moldovei și pe arii mult mai restrânse în Dobrogea.

Vor fi perioade cu vijelii puternice (viteze la rafală de 70…90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi local de 15…25 l/mp și pe spații mai mici 40…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 37 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade.

Meteo București

Vremea va fi caniculară și cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară și la începutul nopții va crește probabilitatea pentru înnorări, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse și descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 18…21 de grade.

Vezi și: Probleme majore pentru românii care vor merge în Turcia. Se anunță schimbări drastice pentru vara 2024

Meteo marți în România

În Muntenia, Dobrogea continentală, sudul Moldovei și parțial în Oltenia canicula va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil și doar pe spații mici – cu precădere după-amiaza și seara – vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei, valorile termice diurne vor fi în scădere față de ziua precedentă și vremea va fi instabilă. Astfel vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate în intervale scurte de timp vor fi local însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 37 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade.

Meteo București

Canicula va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Meteo miercuri în România

În jumătatea de nord a țării vremea va fi în general instabilă și mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii și căderi de grindină. În sud și sud-est, deși valorile termice diurne vor scădea față de ziua anterioară, vremea va fi călduroasă, local caniculară în Muntenia și Dobrogea continentală, unde și disconfortul termic se va menține ridicat.

Cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi posibile, pe arii restrânse, în a doua parte a zilei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 35 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade.

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va fi caniculară și cu disconfort termic ridicat, după-amiaza, deși valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, posibil cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului – în a doua parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Meteo joi România

Vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării, iar în sud și sud-est încă se va menține călduroasă, deși valorile termice diurne vor continua să scadă ușor. Pe arii relativ extinse, mai ales după-amiaza și la începutul nopții, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 33 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

Meteo București

Valorile termice vor continua să scadă, dar vremea se va menține călduroasă după-amiaza, când maxima va fi de 31…33 de grade. Gradul de instabilitate va fi ridicat și se va manifesta prin perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade.

DE VINERI PANA DUMINICA Vremea va fi caldă, călduroasă în sud și sud-est. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată la începutul intervalului în majoritatea regiunilor.

Ai putea citi și: Ofertă inedită. Autocar FlixBus din București spre destinații de vacanță din UE. Prețuri de la 50 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult