- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mijloace de transport moderne în Capitală! Nicușor Dan anunță că 35 de tramvaie din cele 100 pe care le-a promis au ajuns în București

09 May, 15:24 • Lupu Alexandra
Vești bune pentru bucureșteni. Nicușor Dan a anunțat că 35 de tramvaie moderne au ajuns deja în Capitală, din cele 100 promise.
Mijloace de transport moderne în Capitală! Nicușor Dan anunță că 35 de tramvaie din cele 100 pe care le-a promis au ajuns în București

Nicușor Dan se ține de cuvânt! Primarul general al Capitalei a dat mai multe declarații de interes, atunci când a menționat că din cele 100 de tramvaie moderne promise, 35 au ajuns în București. Totodată, Nicușor Dan a menționat că doar 17 tramvaie noi au venit în Capitală din 1989 și până acum, spune profit.ro.

Nicușor Dan, despre noile tramvaie din Capitală

Nicușor Dan a declarat în urmă cu puțin timp că Bucureștiul are un plan de mobilitate urbană întocmit încă din 2016. Cu toate acestea, pentru că a trecut atât de mult timp, datele prezentate în acel raport nu mai sunt de actualitate. În continuare, primarul general al Capitalei a precizat că, din 1989 și până acum, doar 17 tramvaie noi au fost aduse în oraș. Din acest punct de vedere, Nicușor Dan precizează că flota se va îmbunătăți și înoi cu 100 astfel de mijloace de transport. Pe lângă tramvaie, Edilul are de gând să aducă și autobuze și troleibuze.

„Bucureștiul are un plan de mobilitate urbană din 2016, el a fost făcut pe repede-înainte și datele care au fost colectate nu erau nici atunci foarte precise, acum cu atât mai mult, au trecut anii, s-a construit în București. Planul de mobilitate urbană are mai multe componente, cea mai importantă dintre ele este așa-numitul model de transport.

Acesta este o mare matrice, care ia cartier cu cartier și spune în fiecare zi câți oameni merg din cartierul ăsta, în cartierul ăsta. În funcție de asta, poți să faci o analiză ca să optimizezi rețeaua de transport pe de-o parte, pe de altă parte, când ai o investiție, acest model de transport îți spune cu cât acest model de investiție perturbă traficul din zona respectivă”, a declarat Nicușor Dan.

Citește și despre: Sorin Grindeanu dezvăluie planurile privind construcția de autostrăzi și drumuri expres în România. „Execuția la ministerul Transporturilor va fi dublă față de acum doi ani”

Tramvaie
Tramvaie

Edilul a vorbit despre mijloacele de transport care au fost aduse deja în Capitală și despre cele care urmează să vină. Concret, Nicușor Dan susține că 35 de tramvaie noi au adus aduse în București în 35 săptămâni, din cele 100 promise. În continuare, edilul a precizat că mai durează un an și puțin până când vor veni și restul de mijloace de transport în comun din această categorie. Primarul general al Capitalei relatează că, din 2024, vor veni 100 troleibuze, și de asemenea, până la jumătatea anului viitor, Bucureștiul va avea 100 autobuze electrice.

„Pe mijloace de transport, în fiecare săptămână mai vine un tramvai din cele 100. Din 1989 și până acum au fost doar 17 tramvaie noi în București.

Deja au trecut 35 de săptămâni în care au venit 35 de tramvaie, mai avem un an și puțin până vor veni toate cele 100.

O să vină la început de 2024 100 de troleibuze, de asemenea o să vină până la jumătatea lui 2024, o să vină 100 de autobuze electrice din fonduri europene sau de mediu și o să mai vină 22 de troleibuze”, spune Nicușor Dan.

Edilul a spus că traseele pe care circulă mijloacele de transport în comun au fost optimizate. Din acest punct de vedere, Dan relatează că nu vor mai exista autobuze care circulă cu același număr unele după altele. Totodată, primarul general al Capitalei a menționat că a fost identificată o creștere de 30% la nivelul oamenilor care folosesc transportul în comun.

„Pe de altă parte, avem o echipă care a optimizat traseele pe care ele circulă, avem în sfârșit controale care se duc astfel încât să nu mai vedem autobuze care circulă cu același număr unele după altele pe aceeași linie, avem biletul comun cu metroul și biletul pe călătorie, nu pe autobuz și, pe cifre, avem o creștere de 30 la sută, ceea ce e bine, a oamenilor care folosesc transportul public”, spune edilul.

Vezi și: Noi schimbări pentru călători! Biletele de tren, de stat sau privat, vor fi cumpărate de la un ghișeu unic. Șeful ARF: „Oamenii să înțeleagă că vor mai fi buguri, dar va funcționa”