- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Milioane de euro vor fi investiți în infrastructură. Declarațiile ministrului Sorin Grindeanu. S-au semnat contractele

11 Feb, 17:48 • Polojan Tudor
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut declarații cu privire la investițiile în infrastructură din următorii ani. Acesta spune că nu am fost niciodată mai pregătiți decât acum.
Milioane de euro vor fi investiți în infrastructură. Declarațiile ministrului Sorin Grindeanu. S-au semnat contractele

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că în următoarele săptămâni se vor finaliza atragerile de fonduri europene din exercițiul financiar 2014-2020. Exercițiul se încheie pe parcursul acestui an, scrie stiripesurse.ro.

Este pentru prima dată când România nu mai dă înapoi bani din fondurile europene alocate domeniului transporturilor. Ministrul a spus că nu a fost niciodată o problemă de finanțare, de la aderarea noastră la UE, din anul 2007, ci problema a fost că dădeam înapoi din ce primeam din cauza faptului că nu îi cheltuiam în infrastructură.

„De când am intrat noi în Uniunea Europeană, din 2007, cam la fiecare exerciţiu bugetar să ştiţi că pe domeniul transporturilor nu a fost o problemă de finanţare. De fiecare dată, noi am dat bani înapoi la Uniunea Europeană, fiindcă nu am fost în stare să îi cheltuim.” a spus, mai exact, Grindeanu.

Acesta este adevărul din 2007 şi până acum. Pentru exerciţiul bugetar 2014-2020 se pot să cheltui banii până la finalul acestui an.
La transporturi, unde sunt foarte mulţi bani, au mai rămas 56 de milioane de euro, care se vor cheltui probabil în săptămânile viitoare. Acest lucru duce la situaţia unică după Revoluţie şi anume aceea în care s-au cheltuit toţi banii alocaţi pe vechiul exerciţiu bugetar.

Mai informează-te și în legătutră cu: Deținuții stau la căldură iar polițiștii la răcoare. Condițiile inumane în care lucrează angajații din penitenciare. Dan HALCHIN, se “umflă” pe Facebook

Grindeanu are planuri mari pentru infrastructura/ sursa foto: digi24.ro
Grindeanu are planuri mari pentru infrastructura/ sursa foto: digi24.ro

S-au semnat contractele de infrastructură

În anul 2022, a precizat ministrul, s-au semnat contracte  de infrastructură la nivelul Ministerului Transporturilor în valoare de 10.3 miliarde de euro. Suma depășește investițiile cumulate între 2017 și 2021.

Domeniul transporturilor cuprinde proiecte în valoare de 70 de miliarde de euro pentru următorii zece ani. Potrivit ministrului, aproximativ jumătate din această sumă se poate atrage din fonduri europene.

Te-ar mai putea interesa și: Concedieri masive în România. Află dacă ești pe lista salariaților care riscă să își piardă locul de muncă

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult