- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a confirmat că nicio pensie nu va scădea în 2024: „Nicio pensie nu va scădea. În urma recalculării, absolut toate pensiile vor crește.”

08 Dec, 11:16 • Oprea Alina
Românii sunt foarte îngrijorați cu privire la pensiile lor, iar Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a ieșit în față cu anumite precizări prin intermediul cărora a confirmat că toate pensiile vor crește!
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a confirmat că nicio pensie nu va scădea în 2024: „Nicio pensie nu va scădea. În urma recalculării, absolut toate pensiile vor crește.”

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a făcut precizări, din nou, asupra Noii Legi a Pensiilor, iar aceasta a menționat ce impact va avea asupra veniturilor pensionarilor români. Noua Lege a Pensiilor a stârnit reacții adverse în această perioadă în rândul românilor.Mai mult decât atât, aceasta a spus că nu va exista pensie care să nu crească.

Ai putea fi interesta și de: Care va fi cea mai mică pensie din România în 2024? Simona Bucura Oprescu a vorbit despre acest aspect, în contextul recalculării

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, ultimele declarații!

„Este clar că pensiile tuturor românilor vor crește. Vor crește datorită majorării din ianuarie care va produce atât o creștere a punctului de pensie, cât și o creștere a valorii punctului de referință. Acum avem 1.785 de lei punctul de pensie. Va fi, anul viitor, 2.031 de lei. Pe lângă asta, acum avem VPR-ul 71 de lei – va fi 81 de lei. de anul viitor. Pe lângă asta, este foarte important ca românii să știe că, în septembrie, ca urmare a recalculării, nicio pensie nu va scădea. (…) Am prevăzut în noua lege că pentru toate pensiile se va menține cuantumul cel mai favorabil.”, a declarat Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul Muncii, despre majorarea pensiilor
Ministrul Muncii, despre majorarea pensiilor

”Nicio pensie nu va scădea. În urma recalculării, absolut toate pensiile vor crește, (…) datorită majorării prevăzute la articolul 84 din lege.

Suntem în procesul în care scriem normele pentru noua lege a pensiilor, apoi vom avea o procedură prin care vom selecta un furnizor care va face un soft. Softul de aplicare al legii 360 pe 2023. Apoi, pe colegii de la Casele Teritoriale de Pensii și de la Casa Națională de Pensii Publice îi vom instrui cu privire la legea, normele de aplicare și softul de aplicare. După care va începe recalcularea efectivă.

Este important să se știe că, în perioada ianuarie-august 2024, pensionarii vor ieși la pensie pe actuala lege, (…) iar în septembrie 2024 tot procesul de recalculare va fi finalizat și pensionarii o să-și primească noile taloane de pensii.”, a adăugat Simona Bucura-Oprescu, conform dcnews.ro.

Ai putea fi interesat și de: Topul celor mai prosperi rectori din România: Tudorel Toader are 7 locuinţe, 11 terenuri, un Mercedes, conturile pline şi pensie specială