- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Negocieri aprinse între Digi și firma de investiții Macquarie. Rețeaua de fibră optică din Spania va fi vândută cu circa 1 miliard de euro

13 Dec, 22:05 • Fundeanu Madalina
Negocieri între Digi și Macquarie. Operatorul român dorește acum să obțină mai multe resurse pentru a continua să își finanțeze creșterea accelerată în Spania.
Negocieri aprinse între Digi și firma de investiții Macquarie. Rețeaua de fibră optică din Spania va fi vândută cu circa 1 miliard de euro

Digi a început negocierile avansate cu firma australiană de investiții Macquarie pentru a vinde rețea de fibră optică din Spania, la o evaluare de circa 1 miliard de euro, conform profit.ro.

Negocieri între Digi și Macquarie

În toamnă a fost anunțat că Fondurile de invetiții Macquarie și Abrdn sunt în negocieri pentru a cumpără rețea de fibră optică de la Digi, în Spania. Operatorul român vrea să obțină astfel fonduri pentru a-și finanța creșterea rapidă pe piața spaniolă și nivelul ridicat al investițiilor

Firma australiană de investiții Macquarie este principalul acționar al companiei spaniole Onivia, la care Abrdn este la rândul său acționar, alături de japonezii de la Daiwa și grupul britanic Arjun Partners. Ieri, Digi Spania a cumpărat licențele de spectru de la MasMovil cu 120 milioane euro.

Citește și: BNR aduce avertismente în ceea ce privește piața imobiliară! Acestea sunt prețurile reale!

Digi
Digi

Digi, care a devenit principala provocare pentru jucătorii de pe piața spaniolă de telecomunicații, negociază acorduri cu grupurile financiare Macquarie Capital și Abrdn pentru a separa o parte din rețeaua extinsă de fibră optică la domiciliu (FTTH) din Spania și a o plasa în vehicule specifice deținute de fonduri de investiții.

Operatorul român, care a creat deja o companie mixtă de fibră optică (deținută în proporții egale) cu Abrdn pentru Andaluzia, dorește acum să obțină mai multe resurse pentru a continua să își finanțeze creșterea accelerată în Spania.

De asemenea, banii ar putea ajuta operatorul să efectueze achiziții de active, în contextul fuziunii dintre Orange și MásMóvil, pe care Comisia Europeană îi va obliga să facă anumite concesii pentru aprobarea tranzacției, conform Expansion. De asemenea, compania este interesată, mai ales, să își îmbunătățească situația concurențială pe piața de telefonie mobilă, unde are deja 4,3 milioane de clienți, potrivit datelor făcute publice până la 30 iunie.

În primăvară, Profit.ro scria că niciun operator european de telefonie nu a adăugat anul trecut, în Spania, mai mulți clienți decât compania românească Digi și nici nu există un altul care să crească în acest ritm, datorită prețurilor ultra-low-cost. Digi a semnat în martie un acord cu Abrdn, pentru a crea o companie 50/50 în Andaluzia.

Compania, în care Digi controlează 50% plus o acțiune, are intenția de a ajunge la 2,5 milioane de locuințe acoperite în șapte din cele opt provincii andaluze până la sfârșitul anului 2025.

Vezi și: Autoturism de epocă unicat în România, cumpărat din SUA de un medic buzoian. Bolidul de lux produs în 1986 are doar 18.000 de mile la bord