- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă a confirmat că va participa la semnarea contractelor de transport al gazelor naturale din Marea Neagră

16 Mar, 13:27 • Lupu Alexandra
Nicolae Ciucă a confirmat că va participa pe parcursul zilei de astăzi la semnarea contractului de transport al gazelor naturale din Marea Neagră. Primele informații arată că evenimentul va avea loc la Palatul Victoria.
Nicolae Ciucă a confirmat că va participa la semnarea contractelor de transport al gazelor naturale din Marea Neagră

Nicolae Ciucă a confirmat că va participa la semnarea contractelor de transport al gazelor naturale din Marea Neagră, de către OMV-Petrom, Transgaz și Romgaz. Mai exact, premierul va fi prezent la ceremonia care parafează angajamentul personalului din perimetrul Neptun Deep de a-și rezerva capacitate pe conducta pe care operatorul Transgaz are de gând să o construiască în zona Tuzla, așa cum anunță gandul.ro.

Nicolae Ciucă va fi prezent la semnarea celui mai important contract din România

Pe parcursul zilei de astăzi se va semna contractul de transport al gazelor naturale din Marea Neagră de către Transgaz, Romgaz și OMV-Petrom. Nicolae Ciucă a confirmat că va fi prezent în acele momente, așa cum se arată și în programul premierului: „Participare la ceremonia de semnare a declarației ceremoniale de către Transgaz, OMV-Petrom și Romgaz privind încheierea contractelor de transport al gazelor naturale”. Evenimentul se va desfășura la Palatul Victoria și va fi transmis live pe conturile de Facebook și Youtube ale Guvernului.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Nicolae Ciucă, declarații inedite despre plafonarea prețurilor RCA. „Guvernul poate interveni doar temporar”

Pe lângă Nicolae Ciucă, inclusiv șeful grupului OMV a afirmat că va veni în România pentru această ocazie. Ceremonia este cea care arată angajamentul personalului din perimetrul Neptun Deep de a a-și rezerva capacitate pe conducta pe care operatorul național Transgaz are în plan să o construiască în zona Tuzla. Acest lucru confirmă în mod neoficial intenția investiției estimată la 4 milioane de euro în proiectul din Marea Neagră, deținută de OMV și Romgaz. În cazul în care procesul nu dă roade, indiferent de cauză, statul poate executa garanția de 88 milioane de euro, constituită de cele două companii, parteneri egali în Neptun Deep.

Nicolae Ciucă a confirmat că va fi prezent la semnarea celui mai important contract pentru România
Nicolae Ciucă a confirmat că va fi prezent la semnarea celui mai important contract pentru România

Directorii generali ai companiilor menționate au anunțat că se vor prezenta la ceremonia de semnare a celui mai important contract pentru România. Evenimentul este programat la ora 14:30 și este inclus, de altfel, în agenda premierului Nicolae Ciucă, așa cum am menționat anterior. Ultimele informații arată că demararea acestui proces a fost prezentată public de către directorul general Transgaz.

„Probabil în jurul datei de 1 iulie voi semna ordinul de de începere a lucrărilor pentru gazoductul de la Tuzla, conductele de tranzit, Podișor, un gazoduct de circa 310 kilometri”, declară Ion Sterian.

Citește și: Vești bune pentru bugetari! Nicolae Ciucă este acuzat că a mărit salariile doar celor de la stat