- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă vorbește despre riscul unui război în România. „Suntem totuși o țară la granița unui conflict”

02 Feb, 13:32 • Bumbeneci Diana
Nicolae Ciucă este de părere că românii nu ar trebui să se îngrijoreze cu privire la un posibil război. Fost militar de carieră, Ciucă analizează ultimele întâmplări de la granița cu România.
Nicolae Ciucă vorbește despre riscul unui război în România. „Suntem totuși o țară la granița unui conflict”

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat, în contextul în care șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Gheorghiţă Vlad, a susținut că românii trebuie să fie îngrijorați și să se pregătească de război, că este un mesaj „care vizează nevoia de legiferare”.

Este vorba de mesajul profesional. Cred că generalul Vlad a transmis un mesaj care vizează nevoia de legiferare, de reglementări, astfel să avem un bun mecanism care să ne asigure consolidarea capabilităților de apărare a țării. În ceea ce privește riscurile, suntem totuși o țară la granița unui conflict. Nu putem să stăm nepăsători, iar în acest context trebuie să luăm toate măsurile”,a declarat Nicolae Ciucă.

Ai mai putea citi: Prognoza primăverii 2024. ANM anunță cum va fi vremea până pe 5 martie

nicolae ciucă
nicolae ciucă

Noul șef al Statului Major al Apărării, general-locotenent Gheorghiţă Vlad, susține că românii trebuie să fie îngrijorați și să se pregătească de război, pentru că Rusia nu se va opri în Ucraina dacă va câștiga.

Premierul Ciolacu, la polul opus

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat vineri la Baia Mare că „nu este cazul să ne pregătim de război”, precizare făcută în contextul unor declaraţii lansate în Marea Britanie despre posibilitatea producerii unui război în Europa generat de Rusia.

Vezi și: ROBOR 2 februarie. BNR face anunțul momentului pentru românii care au rate la bancă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult