- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicușor Dan jubilează: când vor ajunge toate tramvaiele nou-nouțe la București

22 Aug, 15:38 • Stefan Simion
Nicușor Dan a făcut un nou anunț major pentru cetățenii Bucureștiului. Primarul Capitalei celebrează recepția tramvaiului nou cu numărul 50. 
Nicușor Dan jubilează: când vor ajunge toate tramvaiele nou-nouțe la București

În total, 100 de noi tramvaie trebuie să ajungă în București. De curând, PMB l-a recepționat pe cel cu numărul 50, de la Astra Arad.

Nicușor Dan a precizat că până la finalul anului în curs vor ajunge și restul de tramvaie electrice, iar până în vara viitoare, restul de 100 de troleibuze.

Potrivit primarului, numărul călătorilor cu mijloacele de transport în comun a crescut cu 25% față de anul trecut.

„Suntem bucuroşi să anunţăm că suntem la jumătatea contractului de livrare a celor 100 de tramvaie, a venit tramvaiul nr 50, de fapt şi tramvaiul nr 51. Este parte din investiţiile mari pe care le facem în transportul public.

După cum ştiţi, până la sfârşitul anului o să vină cele 100 de autobuze electrice şi până la primăvara viitoare cele 100 de troleibuze, parte din ele sunt finanţate din fonduri europene, parte din ele din Fondul de Mediu cu o mică contribuţie din partea Primăriei”, a declarat primarul Capitalei.

Nicușor Dan clamează un nou succes

Nicuşor Dan a arătat că în Consiliul General a fost votat studiul de fezabilitate pentru alte 250 de tramvaie.

„După ce le vom avea şi pe aceste 250, vom avea flota completă de tramvaie noi şi cu costuri de mentenanţă mult mai mici”, a completat el.

Nicuşor Dan a mai spus că sunt în faţa finală a evaluării pentru cei 30 de km de modernizare de linie de tramvai

„Undeva în trei săptămâni din momentul ăsta o să semnăm contractele pentru proiectare şi execuţie. Sunt eforturi pe care le facem pentru a îmbunătăţi transportul public şi sunt foarte bucuros că bucureştenii înţeleg asta şi încep să folosească transportul public, avem o creştere de 25% faţă de anul anterior a folosirii transportului public.

Există în România firme serioase şi ele când sunt plătite la timp furnizează la timp, ăsta este cazul contractului cu Astra, este cazul lucrărilor de la Podul Doamna Ghica, am anunţat acum un an şi jumătate un calendar care este respectat”, a arătat primarul.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult