- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noaptea muzeelor 2023. Care sunt obiectivele culturale înscrise și ce poți vizita gratis în București

13 May, 09:59 • Lupu Alexandra
Noaptea muzeelor 2023. Ce pot vizita românii gratis în București.
Noaptea muzeelor 2023. Care sunt obiectivele culturale înscrise și ce poți vizita gratis în București

În noaptea de sâmbătă, 13 mai, palatele, casele cu istorie, bibliotecile, centrele culturale, teatrele, galeriile de artă vor fi deschise într-o ediție comună România – Republica Moldova. Românii care vor să participe la Noaptea muzeelor 2023 trebuie să știe că au acces gratuit la câteva obiective culturale, spune ziare.com.

Noaptea muzeelor 2023 din București

Muzeul fenomen la nivel mondial „Muzeul Copilăriei în Vreme de Război” (War Childhood Museum) este invitatul ediției din 2023. Pe lângă acest obiectiv cultural, deschise în premieră vor fi Ateneul Român, Teatrul „Notarra”, Camera de Comerț și Industrie București, Opera Națională București și Muzeul Fotbalului. Totodată, „Ascultă” va putea fi vizitată la Noua Galerie a Muzeului Țăranului.

311 obiective culturale au fost înscrise la Noaptea muzeelor 2023, desfășurată sâmbătă, 13 mai. Numărul este unul record! La fel de bine, cea de a 19-a ediție a Nopții Muzeelor va fi prezentă în Republica Moldova, acolo unde oamenii vor putea merge la 5 instituții muzeale din Chișinău, inclusiv cele 4 mari muzee naționale, dar și 9 muzee de pe cuprinsul a 5 raioane. În România, Noaptea muzeelor 2023 va fi sărbătorită de 217 muzee și 80 entități culturale. Evenimentul se desfășoară în 82 localități, din 33 județe din toată țara. Pe lângă București, evenimentul are un număr record de muzee și spații deschise în Târgu Mureș, acolo unde 28 evenimente își așteaptă publicul. Totodată, clasamentul este urmat de Iași, Cluj și Brașov.

Citește și despre: Primăria Capitalei lansează o licitație de 120.000 lei. PMB vrea să cumpere ghiduri turistice în limba engleză pentru promovarea Bucureștiului

Românii au intrare liberă la Opera Națională București. Grupuri de cel mult 50 persoane vor putea intra din jumătate în jumătate de oră, începând cu ora 00:00. Ultimul grup va intra la orele 03:00am. Intrarea liberă se face în limita locurilor disponibile, dar la fel de bine, în ordinea sosirii. Totodată, Ateneul Român va putea fi vizitat gratuit între orele 22:00 și 01:00. Intrarea gratuită este și la Teatrul Notarra, unde românii vor beneficia de tururi ghidate, un spectacol de teatru și concert.

Noaptea muzeelor 2023
Noaptea muzeelor 2023

Între orele 19:00 și 24:00, românii au acces gratuit și la Muzeul Național de Artă al României. Ultimul acces se face la ora 23:00. Este bine de știut că Galeria Națională, Galeria Europeană și muzeele satelit vor fi închise în Noaptea muzeelor 2023. Cu toate acestea, românii interesați pot vizita sediul central al MNAR și Muzeul Colecțiilor de Artă (expozițiile permanente și cele temporare).

Muzeul Național Cotroceni este altă locație la care românii au acces gratuit, în intervalul 14:00 – 20:00. Intrarea se face doar în baza prezentării unui act de identitate în original. Iată unde mai pot intra românii gratuit:

  • Muzeul Național de Istorie a României;
  • Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”;
  • Casa Madrigal.

Te-ar putea interesa și: Mijloace de transport moderne în Capitală! Nicușor Dan anunță că 35 de tramvaie din cele 100 pe care le-a promis au ajuns în București