- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pachetele cu 25 de kilograme de alimente de la Guvern ajung la români. Cum riști să nu le primești

19 Apr, 19:11 • Bumbeneci Diana
O banală greșeală te poate face să pierzi pachetele de 25 de kilograme de la Guvern.
Pachetele cu 25 de kilograme de alimente de la Guvern ajung la români. Cum riști să nu le primești

Sunt vești bune pentru românii care beneficiază de pachetele cu 25 de kilograme de alimente de la Uniunea Europeană. Persoanele care se încadrează pentru acest ajutor vor beneficia de un pachet cu 25 de kilograme de alimente, însă mici greșeli te pot face să rămâi fără ele.

Cum poți pierde pachetele cu alimente de la Guvern

Distribuirea pachetelor cu 25 de kilograme de alimente, de la UE, începe astăzi. Pentru a ridica pachetele cu alimente, românii trebuie să vină la centrele de distribuire cu actele lor de identitate și cu cele ale membrilor familiei.

Dacă la finalul acestei tranșe mai sunt pachete cu alimente, acestea vor fi distribuite persoanelor cu handicap, iar atunci distribuirea se va face în ordinea sosirii, dar și în limita stocului disponibil.

Ce conțin pachetele cu 25 de kilograme de alimente

– făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

– mălai (4 pungi de 1 kg);

– paste făinoase (2 pungi de 400 g);

– ulei (4 sticle de 1 l);

– zahăr (2 pungi de 1 kg);

– orez (4 pungi de 1 kg);

– conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

– conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

– conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

– borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);

– gem de fructe (1 borcan de 360 g);

– gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Vezi și: Încă un oraș adoptă munca de 4 zile. Programul intră în vigoare în această vară 

pachete
pachete

Cine beneficiază de pachetele cu 25 de kilograme de alimente

Pachetele cu alimente vor ajunge la 1.188.852 beneficiari eligibili din toată țara:

– familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat

– familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei

– persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Sunt sancţiuni dure pentru persoanele care vând pachetele de 25 de kilograme cu alimente, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Cei care vând pachetele cu cele 25 de kilograme de alimente riscă excluderea din lista beneficiarilor şi trebuie anunţată Poliţia locală sau Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

„Dacă sunt astfel de situaţii (să vândă produsele/pachetele – n.r.) în care totuşi noi le dăm pentru a le asigura traiul zilnic şi totuşi aceste produse fac obiectul comercializării, trebuie sesizat de îndată fie MIPE sau structurile de poliţie locală pentru că ordonanţa prevede sancţiuni dure pentru astfel de situaţii, mergând chiar până la excluderea din categoria beneficiarilor.

Scopul acestei forme de sprijin este să îi ajutăm să treacă cu bine de această perioadă de criză„, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Ai mai putea citi: Nicolae Ciucă anunță noi măsuri luate de Guvern în urma discuției cu fermierii. „Proiectul de act normativ se află deja în analiza și dezbaterea Parlamentului și va fi gata cât mai repede posibil”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult