- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensiile milioanelor de seniori, în mâinile FMI. Anunț de ultimă oră

03 Oct, 08:56 • Oprea Alina
Luni, o delegație a Fondului Monetar Internațional (FMI) a efectuat vizite la sediile Partidului Național Liberal (PNL) și ale Partidului Social Democrat (PSD). Scopul acestor întâlniri a fost discutarea detaliată a metodelor și algoritmilor folosiți pentru a calcula creșterile de pensii în țară.
Pensiile milioanelor de seniori, în mâinile FMI. Anunț de ultimă oră

Specialiștii Fondului Monetar Internațional (FMI) care au sosit în țară argumentează că majorarea pensiilor trebuie să se concentreze asupra categoriilor de beneficiari care se află în cea mai mare dificultate sau nevoie. Cu toate că Premierul Marcel Ciolacu discută despre potențiale majorări de până la 40% pentru pensii, Fondul Monetar Internațional avertizează că aceste creșteri ar trebui să vizeze în mod specific anumiți cetățeni români.

Vezi și: 35 de ani de muncă pentru doar jumătate de contribuție la pensie. De ce?

Fondul Monetar Internațional (FMI) – declarații

Jan Kees Martijn, șeful delegației Fondului Monetar Internațional, subliniază că Guvernul se află în fața unei dileme complexe atunci când vine vorba despre fiecare dintre aceste cheltuieli, deoarece nivelul deficitului bugetar este excesiv de ridicat și necesită o reducere semnificativă.

„Este ceva loc pentru persoanele care au cea mai mare nevoie, dar Guvernul trebuie să fie foarte atent şi să țintească foarte atent anumite grupuri.

Este o alegere şi trebuie să vadă întreaga gamă de oameni care sunt impactări de inflația mare şi să țintească cheltuielile cu atenție către grupurile care au cea mai mare nevoie.”, este ceea ce declară șeful Fondului Monetar Internațional după cum subliniază și Antena3.

Vezi și: Toți beneficiarii de pensie de urmaș din România trebuie să știe! Riscați să pierdeți banii de la stat