- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 120.000 de bilete pentru tratament balnear au fost aprobate de Guvern. Când vor fi distribuite și la cine ar putea ajunge

01 Mar, 19:12 • Bumbeneci Diana
Guvernul a aprobat acordarea biletelor de tratament balnear în anul 2023. A fost majorată și suma alocată la 300 milioane lei.
Peste 120.000 de bilete pentru tratament balnear au fost aprobate de Guvern. Când vor fi distribuite și la cine ar putea ajunge

120.000 de bilete pentru tratament balnear pentru români. Acestea au fost asigurate prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat. A fost aprobat și modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora, potrivit unui comunicat al instituției.

120.000 de bilete pentru tratament balnear aprobate de Guvern

Conform reprezentanților companiei, suma aprobată pentru asigurarea de tratament balnear pensionarilor şi persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă şi boli profesionale şi beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată faţă de anul 2022, de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei.

Citește și: Bilete de tratament balnear în 2023. Ce români le pot obține și care sunt actele necesare

bilete tratament balnear
bilete tratament balnear

În acest fel, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile, transmite guvernul.

În comunciatu transmis astăzi de CNPP mai este anunțat și că la acestea se adaugă şi biletele de tratament balnear contractate cu alte unităţi de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.

Pentru anul în curs. pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii. Aproximativ 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Vezi și: Bilanț record. Din cauza importurilor masive de carne de porc, România pierde anual 1 miliard de euro

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult