- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 60 de instituții de spectacole din România vor beneficia de finanțare din partea Ministerului Dezvoltării

14 Dec, 15:30 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Atilla, a anunțat faptul că 66 de intituții publice de spectacole din 32 de județe vor primi finanțare. Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat în perioada 1 august - 9 decembrie 2022
Peste 60 de instituții de spectacole din România vor beneficia de finanțare din partea Ministerului Dezvoltării

Guvernul a decis, miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, alocarea sumei de aproape 190 milioane de lei pentru 66 de teatre, opere şi filarmonici care funcţionează în subordinea a 42 de unităţi administrativ-teritoriale din 32 de judeţe, a anunţat ministrul Cseke Attila.

Alte articole: Cadouri, dulciuri și decorațiuni! Cele mai bune oferte Lidl în pragul Crăciunului!

„Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, sprijină, din nou, instituţiile culturale de spectacole care nu primesc finanţare din bugetul naţional. Astfel, acestea îşi vor putea acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcţionării şi vor putea derula investiţii specifice”, a declarat ministrul, potrivit unui comunicat de presă.

Finanțare de 190 de milioane de lei pentru instituții de spectacol

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat în perioada 1 august – 9 decembrie 2022 şi va fi folosită pentru finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea unităţilor administrativ-teritoriale solicitante – teatre, opere şi filarmonici din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Fondurile au fost repartizate în conformitate cu solicitările transmise către MDLPA, până la termenul legal, de către unităţile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcţionează instituţii publice de spectacole.

Ministrul Cseke Attila a reamintit că aceste fonduri se alătură celor aproape 270 milioane de lei cu care Ministerul Dezvoltării a sprijinit, la sfârşitul lunii august, 65 de instituţii de spectacole.

Citește și: Care sunt cei mai sinceri angajatori? Cei care afișează salariul în anunț au șansa să atragă mai mulți candidați

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult