- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Marcel Ciolacu asigură românii: „În 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi”

21 Nov, 15:19 • Fundeanu Madalina
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că nu vor creşte taxele şi impozitele anul viitor şi nici nu vor fi introduse taxe noi. Declarațiile au fost făcute la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.
Premierul Marcel Ciolacu asigură românii: „În 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că nu vor creşte taxele şi impozitele anul viitor şi nici nu vor fi introduse taxe noi, care „să-i împovăreze pe români şi mediul de afaceri”. Declarațiile au fost făcute la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, unde au fost discutate mai multe teme aflate în atenția guvernului, sindicatelor și patronatelor, conform celor transmise de Digi24.

Marcel Ciolacu: nu vor crește taxele și impozitele în 2024

Liderul PSD a mai precizat că Executivul caută soluţii pentru a reduce impozitarea muncii.

„Pregătim bugetul pentru anul viitor, asupra căruia ne vom consulta cu partenerii sociali. Vreau să fie foarte clar: în 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi care să-i împovăreze pe români și mediul de afaceri.

Căutăm soluții să reducem impozitarea muncii și să continuăm măsurile de creștere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii și printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătățirea managementului la ANAF și Vămi.

Te-ar mai putea interesa și: Fermierii români se confruntă cu mari dificultăți. Ministrul Agriculturii a cerut Comisiei Europene prelungirea derogărilor privind rotația culturilor și lăsarea a 4% din teren nelucrat

taxe
taxe

Facem la nivel guvernamental toate demersurile pentru a începe anul 2024 cu bugetul adoptat, pentru a avea predictibilitatea necesară mediului de afaceri”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă.

Consultările cu partenerii sociali, în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social vor continua și cu privire la nivelul salariului minim pe economie garantat în plată.

„Guvernul va lua o decizie privind salariul minim doar după ce va fi agreată cu partenerii sociali”, a subliniat șeful Executivului.

La întâlnirea cu sindicatele și patronatele au fost dezbătute multe alte teme de interes, precum asigurarea forței de muncă, implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență și dialogul cu reprezentanții Comisiei Europene.

Totodată, a fost discutat în primă lectură ordinul ministrului Muncii și Solidarității Sociale privind stabilirea sectoarelor de negociere colectivă și a fost analizat regulamentul privind colaborarea în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, conform noii Legi a Dialogului Social.

Citește mai multe știri: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre administrarea antibioticelor fără rețetă. „Prefer să reducem riscurile cât mai mult posibil”