- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește în SUA cu oficialii Google. „Cunoaștem cu toții ce înseamnă un data center pe teritoriul României”

05 Dec, 22:05 • Bumbeneci Diana
Premierul Marcel Ciolacu vrea ca România să aibă un data center Google. Pentru a se concretiza acest plan, oficialul român se întâlnește în SUA cu reprezentanți ai gigantului Google.
Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește în SUA cu oficialii Google. „Cunoaștem cu toții ce înseamnă un data center pe teritoriul României”

Premierul

Marcel Ciolacu are pe agenda de lucru o întrunire cu oficialii Google. Șeful Executivului a făcut noi declarații din SUA, prin intermediul cărora a anunțat oficial că va propune gigantului american IT crearea în România a unui centru de date.

Marcel Ciolacu vrea pentru România un data center

Un data center în România. Cred ca suntem cei mai îndreptățiți să avem acest lucru. Microsoft cred că are aproape 5.000 de angajați în România, Google vreo 500. Cunoaștem cu toții ce înseamnă un data center pe teritoriul României? Extraordinar de mult!”, spune Ciolacu.

Încă de acum trei ani, Google a luat decizia să investească până la 2 miliarde de dolari într-un nou centru de date în Polonia, care va extinde prezența companiei pe segmentul serviciilor de cloud computing.

În acest context, gigantul Google a anunțat atunci că are ca obiectiv principal să înființeze o “regiune Google Cloud”. Mai mult, directorul general, Sundar Pichai, a oferit detalii și despre un plan de investiții de 3 miliarde de dolari în extinderea centrelor de date din Europa într-un orizont de doi ani.

Ai mai putea citi: Ministrul Apărării, mesaj pentru milioane de români, în contextul războiului de la graniță. Angel Tîlvăr: „Românii nu au de ce să se teamă”

Marcel Ciolacu, prezent în SUA, declarații despre data center
Marcel Ciolacu, prezent în SUA, declarații despre data center

Tot la acea vreme, Microsoft avea să confirme și faptul că va investi 1 miliard de dolari într-un centru de date pentru servicii cloud, situat, de altfel, în Polonia. În România, Google Bucharest SRL, filiala Google în România, a fost inclusă în 2016 de Fisc pe lista companiilor din industria online investigate deoarece continua să raporteze un profit de sub 2 milioane lei.

Veniturile Google în Romania sunt estimate în piață la 75-100 milioane de euro anual. Cei mai mulți bani intră în prezent din publicitate.

Reiterăm faptul că prim-ministrul este în a treia zi a vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii, împreună cu o delegație guvernamentală din care fac parte ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și ministrul Economiei, Radu Oprea.

Ai mai putea citi: Legea dării în plată, salvarea românilor cărora le-au crescut ratele la credite. ”Vă rog să rețineți! Banca este obligată”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult