- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Apărării, mesaj pentru milioane de români, în contextul războiului de la graniță. Angel Tîlvăr: „Românii nu au de ce să se teamă”

05 Dec, 22:01 • Stefan Simion
Ministrul Apărării, mesaj de interes major pentru români, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Oficialul MApN susține că românii nu au de ce să se teamă pentru siguranța țării.
Ministrul Apărării, mesaj pentru milioane de români, în contextul războiului de la graniță. Angel Tîlvăr: „Românii nu au de ce să se teamă”

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, face parte din delegația României în Statele Unite, acolo unde a vorbit în exclusivitate despre înzestrarea Armatei Române, însă și despre acordurile la care s-a ajuns cu oficialii americani. El susține că țara noastră nu are de ce să se teamă, chiar dacă avem război la graniță, deoarece românii nu sunt puși în pericol nici măcar o secundă.

Ministrul Apărării, mesaj pentru milioane de români

Anul viitor este posibil ca Apărarea să primească în continuare 2,5% din PIB, însă ministrul spune că abia săptămâna viitoare se va ști cu exactitate care va fi bugetul.

„Cred că vom avea 2,5%. În acest sens, au fost declarații publice făcute și de către șeful statului și de către premier vizavi de această alocare. Eu sunt încrezător, dar începând cu săptămâna viitoare probabil că în Parlament vom discuta cu seriozitate și acest lucru. Sper să avem 2,5%”, a declarat Angel Tîlvăr.

Mai poți citi: BNR, anunț pentru milioane de români. Rezervele valutare ale țării, în creștere!

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării a vorbit și despre înzestrarea Armatei Române, un subiect destul de arzător în condițiile în care

După cum știți, România are pe teritoriul ei primul și unicul centru de pregătire a piloților pentru echipamente militare de tip F16, lucru care este un foarte bine văzut peste tot, pentru că am creat în România posibilitatea să antrenăm în primul rând piloți români”, a mai spus ministrul.

Acesta mai precizează că România va primi 32 de aparate de zbor de acest tip.

Cred și avem nevoie foarte mare ca să avem piloți pregătiți pentru a folosi aceste avioane. În același timp, dăm posibilitatea și altor aliați să se poată pregăti pe acest tip de de avioane în România. Lucrul acesta va genera evident și operațiuni de mentenanță și cred că e un proiect care are capacitatea să să se dezvolte. Avem cea mai lungă frontieră terestră cu Ucraina, avem acolo război de mai bine de 650 de zile”, a mai adăugat Angel Tîlvăr.

Ai mai putea citi: 1 decembrie. Radiografia anilor glorioși dinainte și după 1918. Locurile emblematice în care s-a scris istoria țării

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult