- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 16 mai 2023. La Petrom, benzina și motorina au prețuri identice. Cu cât alimentăm astăzi

16 May, 08:31 • Bumbeneci Diana
Ieftinire a carburanților la Petrom. Benzina și motorina au din nou prețuri identice.
Preț carburanți 16 mai 2023. La Petrom, benzina și motorina au prețuri identice. Cu cât alimentăm astăzi

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit din nou în această dimineață carburanții. Astfel, benzina standard s-a ieftinit cu 4 bani pe litru, iar motorina standard cu 6 bani pe litru, anunță Economedia.

Prima ieftinire a carburanților în această săptămână

La stațiile Petrom din Capitală, potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de benzină standard costă între 6,35 lei și 6,41 lei. Iar motorina standard are prețuri cuprinse între 6,38 și 6,41 lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișează pe data de 16 mai 2023 un preț al benzinei standard de 6,40 lei pe litru, la fel ca al motorinei standard, tot 6,40 lei/litru. În toamna anului trecut, motorina ajunsese mai scumpă decât benzina cu 1,5 bani pe litru.

La finele săptămânii trecute, pe 12 mai, a scumpit carburanții cu 4 bani pe litru. A fost prima majorare de preț aplicată de Petrom în luna mai.

Ai mai putea citi: ROBOR a scăzut! Vești excelente pentru românii cu rate la bancă

Preț carburanți
Preț carburanți

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișa pe data de 12 mai 2023 un preț al benzinei standard de 6,44 lei pe litru, iar motorina standard costa 6,46 lei/litru.

Comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină a scazut cu 6%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 20,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

Atunci când vine vorba despre motorină, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 8,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 31,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, Romania se afla pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria.

În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria șo Malta.

Ai mai putea citi: Vestea zilei! Comisia Europeană anunță o nouă creștere a salariilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult