- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 18 august. Noi scumpiri la pompă. Cât costă astăzi un litru de benzină sau motorină

18 Aug, 10:51 • Lupu Alexandra
O nouă scumpire la carburanți. Cât a ajuns să coste un litru de benzină sau motorină. Șoferii vor avea o surpriză la pompă.
Preț carburanți 18 august. Noi scumpiri la pompă. Cât costă astăzi un litru de benzină sau motorină

Carburanții s-au scumpit din nou astăzi, 18 august, la final de săptămână, informează ziare.com. Prețul unui litru de benzină sau motorină se apropie de 8 lei.

Preț carburanți 18 august

Benzina și motorina s-au scumpit din nou astăzi. Prețul unui litru de carburant se apropie cu pași repezi de 8 lei. Cea mai ieftină benzină standard costă astăzi 7.14 lei, în creștere față de miercuri, atunci când costa 7.11 lei.

Citește și despre următorul subiect: Poliția Rutieră lovește din nou! Aproximativ 4.000 de șoferi au rămas fără permisul de conducere în minivacanța de Sfânta Maria

Aceasta se găsește la pompa mai multor stații Lukoil din Capitală. La restul stațiilor de alimentare, benzina standard se vinde la prețuri între 7.15 și 7.33 lei. Dacă vorbim despre benzina premium, se pare că prețurile variază de la 7.61 la 7.98 lei. Cea mai ieftină motorină standard costă vineri 7,36 lei faţă de 7,33 lei cât era miercuri. Aceasta se găsește la o stație Lukoil din București, bulevardul Preciziei, sector 6.

La restul stațiilor din Capitală, motorina standard se găsește la prețuri între 7.37 și 7.51 lei. Motorina premium, pe de altă parte, costă 7.72 lei cea mai ieftină, însă prețul ajunge chiar și până la 8.01 lei.

Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru. În ceea ce privește cel mai mic preț pentru motorină, se pare că România se află pe locul 3 între statele Uniunii Europene, după Bulgaria și Malta. De asemenea, dacă vorbim despre cel mai mic preț pentru benzină fără taxe, statul român se clasează pe locul 9, după Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Irlanda, Lituania, Malta, Slovenia. Totodată, motorina fără taxe comercializată în țara noastră este pe locul al 10-lea în clasamentul celor mai mici prețuri, după Bulgaria, Cehia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovenia.

Carburanți
Carburanți

Guvernul condus de Marcel Ciolacu ar putea interveni pentru a tempera creșterea de prețuri în rândul carburanților. Șoferii se lovesc tot mai des de surprize neplăcute la pompă și scot din ce în ce mai mulți bani din buzunare pentru a alimenta mașina. În 2022, Guvernul României a redus prețul carburanților cu 50 bani pe litru, dintre care 25 de bani erau suportați din bugetul de stat, iar restul de companii.

Vezi și: Probleme la podul de la Brăila. Sute de șoferi nu au putut traversa podul pe timp de noapte. „Îmi doresc să se mai facă un pod peste Dunăre”