- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 20 noiembrie. Noi ieftiniri în prima zi a săptămânii!

20 Nov, 09:46 • Fundeanu Madalina
Săptămâna începe cu noi ieftiniri ale carburanților! Luni, 20 noiembrie 2023, benzina și motorina costă mai puțin cu câte 3 bani pe litru.
Preț carburanți 20 noiembrie. Noi ieftiniri în prima zi a săptămânii!

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit luni, 20 noiembrie 2023, benzina și motorina cu câte 3 bani pe litru, după eliminarea reducerii de 7 bani pe litru pe care o aplică în weekend în unele stații, conform Economedia.

Săptămâna începe cu noi ieftiniri ale carburanților!

În weekend, ieftinirile pentru carburanți au fost de 12 bani pe litru, iar în acestea au fost incluse și reducerile promoționale de câte 7 bani pe litru pe care Petrom le aplică în o treime din stațiile sale la final de săptămână. Astfel, în fiecare weekend, de vineri seara de la ora 23 până duminică seara la ora 23, prețurile carburanților sunt reduse cu 7 bani pe litru. Campanii similare au mai fost desfășurate de Petrom și anii trecuți.

Sâmbătă, stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, avea următoarele prețuri: 6,58 lei pentru un litru de benzină standard și 7,22 lei pe litru în cazul motorinei standard. Ambele, cu 12 bani mai mici. Fără promoție, ieftinirea ar fi fost de 5 bani.

Citește și: Subvenția la motorină se primește pentru încă trei ani. Vești bune pentru fermieri

carburanți
carburanți

Luni, 20 noiembrie, după eliminarea reducerii de 7 bani și aplicarea unei ieftiniri de trei bani pe litru, stația Petrom Vitan are următoarele prețuri: 6,62 lei pentru un litru de benzină standard și 7,26 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Conform datelor transmise de peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins între 6,56 lei și 6,63 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,24 lei și 7,27 lei. De la 1 noiembrie, zi în care benzina s-a ieftinit cu 7 bani pe litru și a scăzut sub 7,5 lei la multe stații, prețul benzinei a scăzut cu 26 de bani, iar al motorinei cu 30 de bani, fără a lua în calcul și promoțiile aplicate de Petrom la final de săptămână.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4,4%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 15,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 4,6%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 17,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta, scrie sursa citată.

Vezi și: Clienții „furați” la bani într-o stație Lukoil! Oamenii legii și-au dat seama și au închis unitatea în cel mai scurt timp