- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 22 aprilie. O nouă ieftinire la benzină și motorină. Cea mai mare reducere de preț din această săptămână!

22 Apr, 08:54 • Lupu Alexandra
Prețuri mai ieftine la carburanți! Șoferii beneficiază de cea mai mare reducere din această săptămână.
Preț carburanți 22 aprilie. O nouă ieftinire la benzină și motorină. Cea mai mare reducere de preț din această săptămână!

Petrom, liderul carburanților din România, aduce vești mari pentru șoferi: costurile pentru motorină standard și benzină standard s-au ieftinit pentru a patra zi consecutiv. Primele informații relatate de economedia.ro arată că este cea mai mare reducere de preț din această săptămână, de 9 bani pe litru.

Preț carburanți 22 aprilie

Vești bune pentru șoferi! Petrom a ieftinit, pentru a patra zi consecutiv, prețurile pentru motorină și benzină standard, cu 9 bani pe litru. Ultimele informații arată că este cea mai mare reducere de costuri din această săptămână.

Monitorul Prețurilor arată că, pe parcursul zilei de vineri, motorina s-a ieftinit cu 5 bani pe litru, la fel ca joi, după ce miercuri au scăzut costurile cu 9 bani pe litru. La fel de bine, prețul benzinei standard a scăzut cu 5 bani vineri dimineață, după ce joi era redus cu doi bani.

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, un litru de motorină costă între 6.79 și 6.82 lei. Totodată, costurile pentru benzina standard variază între 6.63 și 6.69 lei pe litru.

Citește și: Șoferii trebuie să știe asta! Adrian Negrescu a explicat ce se va întâmpla cu prețurile carburanților în perioada următoare. Se anunță scumpiri masive

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de sursa citată, afișa pe data de 21 aprilie un preț al motorinei standard de 6.81 lei / litru, în timp ce benzina standard costa 6.68 lei pe litru. În comparație cu începutul lunii aprilie, putem constata că motorina este mai ieftină cu 24 bani, iar benzina mai scumpă cu 1 ban.

Preț carburanți 22 aprilie
Preț carburanți 22 aprilie

Anul trecut, șoferii din România s-au confruntat cu cea mai mare diferență de preț la carburanți, nemaiîntâlnită de cel puțin 10 ani. În ultimele 14 luni, cele două sortimente au înregistrat fluctuații uriașe. În ianuarie 2022, un litru de benzină sau motorină se vindea cu aproximativ 6.10 lei, iar la final de iunie, costurile erau deja mai mari cu până la 40% în cazul benzinei, respectiv, 50% pentru motorină.

Compensarea de la stat a redus cu 50 bani prețul carburanților, dar cu toate acestea, el tot a rămas la un nivel ridicat. Măsura a fost eliminată de la 1 ianuarie 2023.

Ultimele informații arată că prețul motorinei a avut un trend descrescător, iar în tot acest timp, benzina s-a scumpit treptat. Primele diferențe de preț între cele două sortimente au apărut în martie 2022 și au fost menținute până recent. În toamna anului trecut, a fost atins un record, de aproape 1.5 lei pe litru.

Vezi și: Țara cu cei mai ieftini carburanți din lume majorează prețurile. Un litru de benzină va ajunge să coste 2 lei