- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoferii trebuie să știe asta! Adrian Negrescu a explicat ce se va întâmpla cu prețurile carburanților în perioada următoare. Se anunță scumpiri masive

04 Apr, 16:54 • Lupu Alexandra
Adrian Negrescu aduce o veste proastă pentru șoferi. Concret, economistul afirmă că prețurile carburanților vor bubui în perioada următoare.
Șoferii trebuie să știe asta! Adrian Negrescu a explicat ce se va întâmpla cu prețurile carburanților în perioada următoare. Se anunță scumpiri masive

Adrian Negrescu aduce vestea care taie răsuflarea șoferilor! Analistul financiar precizează că, din cauza producției de petrol care este în scădere, prețurile pentru carburanți vor crește semnificativ în cele ce urmează, relatează antena3.ro.

Ce se va întâmpla cu prețurile carburanților

În urmă cu puțin timp, OPEC anunța că producția de petrol va fi redusă considerabil. Acest lucru declanșează un nou val de scumpiri la nivelul carburanților, așa cum explică Adrian Negrescu, având în vedere costul ridicat al barilului.

Decizia de a micșora producția cu peste 1 milion de barili pe zi a survenit pe fondul temerilor legate de o încetinire economică la nivel mondial. Inclusiv Rusia a anunțat o reducere la fabricarea zilnică, în ciuda faptului că producția țării reprezintă mai puțin de 5% din cantitatea totală. Analistul economic a explicat care sunt efectele economice pe care românii trebuie să le confrunte în ceea ce urmează.

Citește și: Petrom scumpește din nou benzina. Prețul carburanților la 4 aprilie

Concret, Adrian Negrescu spune că șoferii vor observa o creștere a prețurilor în următoarea perioadă, la nivelul carburanților. Economistul menționează că scenariul este aproape sigur, având în vedere că petrolul se duce spre 85 dolari pe baril. Mai mult decât atât, estimările pot merge spre 100, în măsura în care nu va exista o negociere între OPEC, OPEC Plus și ceilalți producători.

Negrescu a precizat că, pe lângă scumpirile de la pompă, românii vor trebui să confrunte o explozie a prețurilor de la produsele alimentare, nealimentare și diferite servicii. Totul se întâmplă ca o urmare a faptului că valoarea petrolului a crescut, după ce OPEC a decis să reducă producția cu peste 1 milion de barili pe zi.

Cresc prețurile carburanților
Cresc prețurile carburanților

„Spuneam că, în preajma sărbătorilor de Paște, și la pompă, în România, s-ar putea să vedem o creștere de prețuri, care, iată, devine aproape sigură, în condițiile în care petrolul se duce spre 85 de dolari pe baril.

Și mă uitam acum, în piață, la niște estimări care merg către 100 de dolari pe baril, dacă nu vor există niște negocieri între OPEC, OPEC Plus și ceilalți producători.

Mai simplu spus, ne așteaptă scumpiri la pompă. Din păcate, acest lucru va duce la creșteri de prețuri pentru tot ceea ce înseamnă produse alimentare, nealimentare, servicii”, explică Negrescu.

Conform datelor din data de 4 aprilie, liderul pieței carburanților a scumpit iar benzina. Concret, la stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, 6.71 lei / litru era prețul afișat pentru benzina standard, respectiv, 7.05 pentru motorină. Față de ziua anterioară, liderul a scumpit benzina cu patru bani pe litru, iar costul motorinei a fost menținut. Pe parcursul zilei de astăzi, prețurile petrolului au înregistrat deja o creștere de până la 6%.

Costul pentru țițeiul Brent se ridică cu până la 6.2%, astfel, ajunge la 84.80 dolari pe baril. West Texas Intermediate din SUA valorează 80.50 dolari pe baril, iar creșterea remarcată este de 6.4%. În conformitate cu ultimele informații, majorările actuale sunt cele mai mari din aproape ultimul an de zile.

Mai mult decât atât, în urmă cu puțin timp, țara cu cele mai ieftine prețuri pentru carburanți a anunțat majorări considerabile. Mai exact, Kazahstanul aduce scumpiri de 11% pentru benzină și 20% pentru motorină. Ministerul interimar al Energiei confirmă că măsura este menită să alinieze costurile din regiune cu cele din țările vecine.

Vezi și: Țara cu cei mai ieftini carburanți din lume majorează prețurile. Un litru de benzină va ajunge să coste 2 lei