- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 26 iunie. Cât costă benzina și motorina în prima zi a săptămânii

26 Jun, 09:54 • Bumbeneci Diana
A fost afișat prețul carburanților în România/ Cât costă să alimentezi astăzi, 26 iunie 2023.
Preț carburanți 26 iunie. Cât costă benzina și motorina în prima zi a săptămânii

În prima zi a săptămânii s-a schimbat prețul carburanților în România. Benzina standard a ajuns să coste cât motorina standard, iar preţul acestora are mici fluctuaţii.

Cât costă benzina și motorina

Cât despre benzina standard, cea mai ieftină costă luni 6,67 lei și se găsește la o stație Petrom din București, Strada Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5. Prețul benzinei este în scădere față de ultima valoare înregistrată pe 21 iunie, atunci când un litru costa 6,68 lei.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,69 lei și 6,88 lei. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,13 lei și 7,53 lei.

Cea mai ieftină motorină standard costă luni 6,67 lei şi se găsește la o stație Lukoil din București, bulevardul Preciziei, nr. 34, sector 6.

Vezi și: Bacalaureat 2023. Astăzi începe proba scrisă la Limba și literatura română. Ce reguli sunt anunțate

La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 6,69 lei și 6,780 lei.

Motorina premium costă luni 6,95 lei și ajunge până la 7,31 lei.

pompă benzina
pompă benzina

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare evoluează în paralel cu cotațiile internaționale Platts pentru benzină și motorină. Diferența între cotații este de câteva zile, anunță Consiliul Concurenței.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

Ai mai putea citi și: Un nou job cucerește românii. Venituri de 1000 de euro pe lună, tichete de masă, abonamente și al 13-lea salariu

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult