- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 4 martie. Surpriza zilei pentru șoferi

04 Mar, 09:33 • Bumbeneci Diana
Motorina şi benzina s-au ieftinit. Prețul carburanților în România, astăzi, 4 martie 2024.
Preț carburanți 4 martie. Surpriza zilei pentru șoferi

Astăzi, pe 4 martie 2024, românii sunt întâmpinați cu vești pozitive în ceea ce privește costul carburanților. Motorina și benzina s-au ieftinit, în urma creșterilor recente de preț.

Cel mai accesibil litru de benzină standard poate fi achiziționat la 7,10 lei la o stație Petrom din București, situată pe strada Dr. Herescu Petre nr. 2A, sector 5, comparativ cu prețul de 7,11 lei de vineri. La celelalte stații din Capitală, prețurile benzinei standard variază între 7,11 și 7,27 lei, înregistrând o ușoară scădere față de săptămâna anterioară.

Pentru benzina premium, prețurile oscilează între 7,61 și 7,91 lei, de asemenea în descreștere ușoară. În ceea ce privește motorina standard, prețul minim în București este de 7,48 lei pe litru, identificat la o stație Socar de pe strada Vasile Lascăr nr. 141 A, comparativ cu 7,52 lei de vineri. Prețul maxim pentru motorină standard atinge 7,65 lei pe litru.

Vezi și: Marcel Boloș, anunț privind impozitele românilor. „Este cea mai bună alegere! Am beneficiat 20 de ani”

carburanți
carburanți

Costul motorinei premium variază între 7,86 și 8,15 lei pe litru, de asemenea în scădere. Aceste scăderi ale prețurilor vin în contrast cu nivelurile înregistrate anul trecut, când un litru de benzină standard depășea 8 lei, iar motorina standard se ridica la peste 9 lei pe litru.

Prețurile carburanților la pompă sunt strâns legate de cotațiile internaționale Platts pentru benzină și motorină, reflectând cererea, oferta și tranzacțiile din piața globală a combustibililor. Ajustările prețurilor la pompă se produc, în general, într-un interval de o săptămână, urmărind evoluțiile cotațiilor internaționale.

Vezi și: Vestea zilei de la MADR. Se acordă plăți în valoare de 1,5 miliarde de lei pentru o categorie de români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult