- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 5 aprilie. O nouă surpriză neplăcută pentru șoferii care alimentează cu benzină sau motorină

05 Apr, 08:24 • Bumbeneci Diana
Au fost actualizate prețurile carburanților. Benzina și motorina ajung la un nou prag record.
Preț carburanți 5 aprilie. O nouă surpriză neplăcută pentru șoferii care alimentează cu benzină sau motorină

Petrom

, principalul furnizor de carburanți din România, a anunțat o nouă creștere a prețurilor la benzina și motorina sa, alimentând îngrijorările cu privire la costurile tot mai mari ale combustibililor. Această mișcare vine la doar o zi după ce au majorat deja tarifele, subliniind presiunea continuă asupra consumatorilor. Astfel, în timp ce pe 4 aprilie prețurile au crescut cu 4 bani pe litru pentru ambele produse, vineri dimineață au decis să adauge încă 4 bani pe litru la benzina standard și motorina standard.

Preț carburanți 5 aprilie

La stația Petrom Vitan, unul dintre punctele de referință monitorizate de către Economedia, prețurile afișate vineri, 5 aprilie 2024, sunt de 7,26 lei pentru un litru de benzină standard și 7,47 lei pe litru pentru motorina standard.

Informațiile disponibile pe peco-online arată că, în Capitală, prețul benzinei standard variază între 7,20 lei și 7,27 lei pe litru, în timp ce motorina standard se situează între 7,45 lei și 7,48 lei pe litru.

Carburanți
Carburanți

Aceste ajustări periodice ale prețurilor continuă să pună presiune asupra bugetelor gospodăriilor și să alimenteze îngrijorările cu privire la inflație și costurile de trai. De exemplu, în ultima lună, am văzut o serie de creșteri și scăderi ale prețurilor la carburanți, reflectând volatilitatea continuă a pieței. Sâmbătă, 30 martie, am asistat la o altă majorare cu 4 bani pe litru la benzina, iar această tendință a fost repetată și în alte zile din luna martie.

Aceste fluctuații frecvente și semnificative ale prețurilor pot afecta negativ economiile individuale și pot influența deciziile de consum și de călătorie. În contextul unei economii deja fragile din cauza altor presiuni, aceste creșteri repetate ale prețurilor la carburanți reprezintă o provocare suplimentară pentru populație.

Vezi și: Meteo 5-8 aprilie 2024. ANM anunță că vremea se schimbă radical în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult