- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scumpirile carburanţilor din ultima lună anulează subvenţia de la Guvern

03 Nov, 10:08 • Andrei Alina
Din 7 octombrie, moment de la care prețurile carburanţilor au început din nou să crească după o lungă perioadă de ieftiniri, şi până în prezent, litrul de motorină şi cel de benzină s-au scumpit cu 51 de bani fiecare.
Scumpirile carburanţilor din ultima lună anulează subvenţia de la Guvern

Scumpirile din ultima lună ale carburanţilor anulează subvenţia de la Guvern. Chiar dacă guvernanţi au decis prelungirea măsuri de acordare a unei subvenţii de 50 de bani pe litru de benzină şi motorină până la finalul anului, preţurile carburanţilor au crescut cu peste 50 de bani fiecare în ultima lună.

La 1 octombrie 2022, când Guvernul Ciucă a prelungit compensarea cu 50 de bani a preţurilor carburanţilor, Petrom comercializa benzină standard cu 6,52 de lei pe litru. Preţul motorinei era de 7,89 lei pe litru.

Citeşte şi: Mașinile noi pe benzină și motorină vor fi interzise până în 2035- Acordul de la Bruxelles

 

Preţul carburanţilor la 3 noiembrie. Cât costă litru de motorină şi benzină azi

Astăzi, 3 noimebrie, stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, afișa, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 7,56 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,92 lei/litrul.

După aplicarea subvenţiei de 50 de bani, stabilită de Guvern, şoferii plătesc 7,06 lei pe litru la benzină și 8,42 lei pe litru la motorină.

Citeşte şi: OMV Petrom, profit colosal în plină criză energetică! Profitul companiei a crescut de 5 ori în 2022 din cauza prețurilor mari la benzină si motorină!

Conform unei analize Economica.net, în dimineața zilei de joi, Petrom a majorat prețul benzinei cu patru bani pe litru, comparativ cu ziua precedentă. Ultima scumpire a avut loc sâmbătă și a fost operată doar la benzină, plus trei bani pe litru. Prețul motorinei a rămas nemodificat.