- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețurile la gaze, apă și energie, crescute cu 125%! Alertă pentru români

02 Dec, 14:55 • Bumbeneci Diana
Prețurile la energie, gaze și apă au ajuns la sume record în luna octombrie. Specialiștii anunță creșteri de peste 125%.
Prețurile la gaze, apă și energie, crescute cu 125%! Alertă pentru români

În plină criză financiară, prețurile în România continuă să fie din ce în ce mai mari. În luna octombrie a acestui an, comparativ cu luna octombrie 2021, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 41,1%. Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Statistică.

Prețurile la gaze, apă și energie au crescut cu 125%

Conform bilanțului prezentat de reprezentanții Institutului Național de Statistică, în luna octombrie 2022, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 2,2% faţă de luna septembrie 2022.

Ai mai putea citi: Indicele ROBOR a scăzut din nou. Ce se întâmplă cu ratele românilor

Prețuri ridicate la gaze, energie și apă
Prețuri ridicate la gaze, energie și apă

Majorarea prețurilor producției și furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au crescut cel mai mult, cu 126,5% față de octombrie 2021.

Românii simt că nu mai pot face față atunci când vine vorba despre plata facturilor, mai ales că din 2023 se anunță noi majorări atunci când vine vorba despre carburanți, medicamente, alimente, gaze, apă și energie electrică. Singura șansă a românilor este să primească salarii, pensii și alocații mai mari, altfel nu vor avea banii necesari pentru traiul zilnic.

Alte creșteri de prețuri de remarcat sunt cele din industria extractivă, cu 41%, în indusstria alimentară cu 30%, în prelucrarea lemnului cu 24%, în fabricarea hârtiei cu 31%, în fabricarea produselor chimice cu 37%, precum și în captarea, tratarea şi distribuţia apei, cu 20%.

Ai mai putea citi: Mai mulți beneficiari de ajutor social în România. ANPIS anunță o creștere de peste 2.500 de persoane

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult