- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prime de Crăciun 2022. Sume cuprinse între 150 de lei şi 500 de lei pentru angajaţi, de sărbători

16 Dec, 23:35 • Stefan Simion
Prime de Crăciun 2022. Mai puțin de jumătate (46,6%) dintre angajatori oferă prime în bani, potrivit unui sondaj realizat de platforma online de recrutare BestJobs.
Prime de Crăciun 2022. Sume cuprinse între 150 de lei şi 500 de lei pentru angajaţi, de sărbători

Prime de Crăciun 2022. Doar doi din zece angajatori vor acorda salariaților beneficii de Crăciun (prime, tichete, cadouri etc) mai mari decât cele de anul trecut. Şapte din zece angajatori nu vor majora deloc valoarea beneficiilor, arată datele unui sondaj efectuat de BestJobs.

Aproape trei din zece angajatori vor oferi beneficii de Crăciun de cel mult 150 de lei per angajat, iar la unul din zece valoarea beneficiilor ajunge până la 300 de lei. Prime de sărbători cuprinse între 300 și 500 de lei vor acorda aproape două din zece companii și tot atâtea susțin că își recompensează echipa în această perioadă cu beneficii a căror valoare este peste 500 de lei. Doar unul din zece angajatori afirmă că valoarea beneficiilor va depăși acest prag, iar ceilalți nu au putut preciza valoarea cumulată a tuturor beneficiilor acordate angajaților.

Citeste si Studiu: Doar 4 din 10 angajatori români au majorat salariile în 2022! Vezi câte companii intenţionează să facă schimbări în numărul de angajaţi

Prime de Crăciun 2022. Mai puțin de jumătate (46,6%) dintre angajatorii care au răspuns sondajului vor oferi prime în bani, însă unii oferă și alte beneficii. 27,4% vor acorda tichete cadou salariaților cu ocazia Crăciunului, iar 16% le oferă angajaţilor pe tot parcursul anului produse de sezon, în timp ce 17,8% dintre angajatori le oferă cadouri inclusiv copiilor angajaților.

Prime de Crăciun 2022. Beneficii pentru angajaţi în funcţie de profitul firmei

De asemenea, 45% dintre respondenți au afirmat că vor organiza o petrecere pentru toți membrii echipei. Zile libere suplimentare cu ocazia sărbătorilor de iarnă ca beneficiu pentru salariați vor acorda 8% dintre companii.

Pe de altă parte, 27,4% dintre angajatorii chestionați au afirmat că acordă beneficii de Crăciun tuturor angajaților, indiferent dacă firma e pe pierdere, în timp ce unii vor alege doar anumite departamente pe care să le recompenseze. Alți 26% dintre respondenți susțin că valoarea beneficiilor crește direct proporţional cu profitabilitatea companiei. 12,3% dintre angajatori afirmă că nu acordă niciun fel de prime sau cadouri de Crăciun dacă firma nu este profitabilă sau oferă doar ceva simbolic.

Citeste si Care sunt cei mai sinceri angajatori? Cei care afișează salariul în anunț au șansa să atragă mai mulți candidați

În peste jumătate (52%) dintre companiile chestionate se organizează Secret Santa, iar în aproape una din două firme este împodobit un brad de Crăciun. Circa 8% dintre respondenți declară că vor organiza inclusiv ateliere tematice (decorațiuni, prăjituri etc.).

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult