- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primele 7 troleibuze noi cumpărate de la Solaris au ajuns în București. Prima linie pe care vor circula este linia 61 din sectorul 6

18 Jan, 11:36 • Fundeanu Madalina
Primele troleibuze noi Solaris au ajuns la București. Prima linie pe care vor circula troleibuzele moderne este linia 61, în sectorul 6.
Primele 7 troleibuze noi cumpărate de la Solaris au ajuns în București. Prima linie pe care vor circula este linia 61 din sectorul 6

Primarul General, Nicușor Dan a anunțat joi, 18 ianuarie, că primele 7 troleibuze noi Solaris din comanda de 100 de unități au ajuns în București, la depoul STB de la Bujoreni. La rândul său, viceprimarul Stelian Bujduveanu a transmis că prima linie pe care vor circula acestea este linia 61, în sectorul 6, conform Economedia.

Primele troleibuze noi Solaris au ajuns la București

Fiecare troleibuz Solaris va avea o capacitate de 90 de pasageri. Fondurile pentru cumpărarea acestora au fost asigurate prin Administraţia Fondului pentru Mediu. Vehiculele de transport în comun fabricate în Polonia au o lungime de 12 metri, autonomie de minim 20 de kilometri, aer condiţionat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize USB.

Vehiculele vor fi prevăzute cu sistem reîncărcabil de stocare a energiei electrice, echipamente ITS cu funcţiile de numărare şi informare a călătorilor (audio-vizuală), infotainment, supraveghere video, reţea de internet wi-fi şi sistem de comunicare online.

„Primele 7 troleibuze Solaris au ajuns în Depoul STB Bujoreni. Mâine dimineață ajung alte 2, iar până pe 24 ianuarie vor fi în total 15 bucăți la București. Primăria a cumpărat 100 de troleibuze noi care vor fi intra în circulație anul acesta.”, a anunțat Primarul General, Nicușor Dan.

Te-ar putea interesa și: Cât de degradată este bateria unui Volkswagen ID4 după doi ani de exploatare și 113.000 km parcurși

noile troleibuze, Sursa: Facebook Nicușor Dan
noile troleibuze, Sursa: Facebook – Nicușor Dan

Acestea vor putea fi utilizate și pentru a prelua călătorii de pe liniile de tramvai care vor intra în reparații, iar circulația tramvaielor suspendată (contractele pentru 11 loturi cu o lungime de 22 km. au fost semnate în noiembrie 2023). Fiecare troleibuz va avea o capacitate de 90 de călători, dintre care 27 de locuri pe scaune.

„După mai bine de 20 de ani, Bucureștiul are de astăzi și troleibuze noi ! Primele troleibuze Solaris au ajuns astăzi în Capitală, la Depoul Bujoreni. În total, luna aceasta vor fi livrate 15 vehicule din contractul de 100 încheiat cu Solaris.

Punem primele troleibuze pe linia 61, în Sectorul 6 al Capitalei. Treptat, până în vară, când vom recepţiona ultimul troleibuz, vom dota majoritatea liniilor cu vehicule noi Solaris.”, a declarat Viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Societatea de Transport Bucureşti mai are în parcul auto doar aproximativ 200 de troleibuze, unele cu o vechime de 18 ani. La sfârșitul anului trecut au intrat în circulație primele autobuze electrice BMC (fabricate în China).

Vezi și: Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România, a ajuns la un capital social de 2,5 miliarde de lei. Ce investiții plănuiesc frații Pavăl