- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România, a ajuns la un capital social de 2,5 miliarde de lei. Ce investiții plănuiesc frații Pavăl

18 Jan, 10:38 • Adrian Popovici
Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, anunță că și-a fost majorat cu 500.000 lei capitalul social. Acest lucru a fost posibil prin aportul de numerar, alături de emisiunea a încă 50.000 noi părți sociale.
Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România, a ajuns la un capital social de 2,5 miliarde de lei. Ce investiții plănuiesc frații Pavăl

Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, anunță că și-a fost majorat cu 500.000 lei capitalul social. Acest lucru a fost posibil prin aportul de numerar, alături de emisiunea a încă 50.000 noi părți sociale. În urma acestui proces, capitalul total în numerar al companiei a urcat la 2,57 miliarde lei, transmite Profit.ro.

Proprietarii Dedeman, frații Pavăl, pregătesc și extinderea cu 30% a centrului logistic Dedeman din cartierul bucureștean Pantelimon, construit pe terenul fabricii Acumulatorul, pe care l-au cumpărat de la familia Prigoană. În 2015, cei doi au plătit aproximativ 18 milioane de euro pentru un teren de 12,7 hectare, pe care s-au aflat complexul expozițional Exporom și fabrica Acumulatorul.

Dedeman a construit pe terenul fostei fabrici prima etapă a centrului logistic, care acoperă o suprafață de 40.500 de metri pătrați, imobilul este estimat la peste 12 milioane de euro, pe baza valorii impozabile din zonă, . În această primă fază de dezvoltare, investitorul a demolat  21 de construcții anterioare.

„Centrul Logistic din Pantelimon este utilizat exclusiv de Dedeman și va fi extins după ce vom obține toate autorizațiile necesare, aceasta fiind ultima extindere pe care o vom face acestui spațiu”, au declarat, reprezentanții Dedeman.

Dedeman a ajuns în 2021 o cifră de afaceri de puțin peste 10 miliarde lei, de la circa 9 miliarde lei în anul precedent, cu un profit net de 1,6 miliarde lei (1,4 miliarde lei în 2020). În 2022, afacerile au urcat la 11 miliarde lei, cu un profit net de 1,7 miliarde lei.

Te-ar putea interesa și: Femeia care a dat în judecată Dedeman primește 20.000 de euro în instanță. Cum s-a ajuns la daunele colosale din cauza unui simplu cui

Proprietarii Dedeman își extind afacerile

Dragoș și Adrian Pavăl și-au consolidat prezența în sectorul logistic din România, printr-un parteneriat cu Element Industrial. Ei au încasat 30 de milioane de euro de la compania sud-africană Fortress, principalul acționar al NEPI Rockcastle, pentru achiziția parcului logistic Eli Park 1 din Chitila.

După această afacere, patronii Dedeman se orientează către domeniul imobiliar, plănuind să ridice un parc logistic chiar lângă uzina Ford de la Craiova. Estimările legate de acest proiect indică faptul că această investiție de cel puțin 25-30 de milioane de euro. În plus, o investiție similară ar fi plănuită și în județul Bacău.

Profit.ro notează că „după ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume, un total de peste 800 de milioane de euro.”

Citește și: Investiția de 5 milioane de euro cu care au dat lovitura frații Dedeman! Ce fortăreață au cumpărat în mijlocul Bucureștiului