- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prioritatea Guvernului. Marcel Ciolacu: „Vom îmbunătăți mecanismele care țin sub control prețurile la energie, gaze și alimentele de bază”

14 Mar, 11:38 • Fundeanu Madalina
Guvernul caută soluții pentru a ține sub control prețurile la energie, gaze și alimente. De asemenea, Marcel Ciolacu și-a exprimat dorința de a vedea în magazine mai multe produse românești.
Prioritatea Guvernului. Marcel Ciolacu: „Vom îmbunătăți mecanismele care țin sub control prețurile la energie, gaze și alimentele de bază”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, 14 martie, la începutul ședinței de Guvern că este prioritar pentru miniștri în următoarele săptâmâni să țină sub control prețurile la energie, gaze și alimentele de bază.

Guvernul caută soluții pentru a ține sub control prețurile la energie, gaze și alimente

„Revenind la prioritățile momentului, vă anunț că principalul efort va fi, în următoarele două săptămâni, să îmbunătățim mecanismele care țin sub control prețurile la energie, gaze și alimentele de bază.

Am văzut că inflația a revenit pe traiectorie descendentă, iar BNR prevede că va ajunge sub 5% până la finele anului”, a declarat Marcel Ciolacu.

Investiții în producție românească

Mai mult de atât, premierul și-a exprimat dorința de a vedea în magazine mai multe produse românești.

„Scopul nostru este ca, pe lângă aceste mecanisme, să continuăm să investim în producția românească și să ducem mai multe produse locale, la prețuri corecte, în magazine”, a mai spus premierul.

Ai mai putea fi interesat de: LIVE. Marcel Ciolacu, declarații înainte de ședința de guvern. Executivul pregătește reoganizarea ANAF

ținerea sub control a prețurilor
ținerea sub control a prețurilor

Reorganizarea ANAF

Premierul Marcel Ciolacu a mai declarat că o altă prioritate majoră a Guvernului este reprezentată de reorganizarea și digitalizarea ANAF pentru a crește eficiența colectării veniturilor la bugetul de stat.

„Altă prioritate majoră este reorganizarea ANAF, ca să creștem eficiența colectării veniturilor la buget. Este nevoie de coordonare integrată și, mai ales, de o viziune clară în acțiunea de combatere a fraudei și evaziunii fiscale. Ne-am angajat să modernizăm și digitalizăm Fiscul, ca să asigurăm servicii mai bune pentru cetățeni.”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a explicat că ANAF va fi reorganizat pentru a consolida a colecta taxele și impozitele, dar și pentru a reduce infracțiunile din acest domeniu. Această reoganizare va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2025.

Pe lângă transformarea structurii interne, agenția va primi noi resurse pentru a-și putea desfășura activitatea. În plus, va apărea o nouă structură pentru marii contribuabili.

Vezi mai multe știri: Trucul „6 la 1”, metoda care te ajută să economisești bani atunci când faci cumpărături în supermarket