- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Producătorul german de armament Rheinmetall cu sediul în România va asigura mentenanța armelor folosite în războiul din Ucraina

03 Apr, 12:22 • Bumbeneci Diana
Producătorul german de armament Rheinmetall se va ocupa de mentenanța armelor folosite în Ucraina. Compania cu sediul în România intră puternic în conflictul dintre ruși și ucraineni.
Producătorul german de armament Rheinmetall cu sediul în România va asigura mentenanța armelor folosite în războiul din Ucraina

Producătorul german de armament Rheinmetall (RHMG.DE) construieşte un centru militar de întreţinere şi logistică la Satu Mare, în România, care ar trebui să înceapă să funcţioneze în această lună pentru a asigura mentenanţa armelor folosite pentru războiul din Ucraina. Anunțul a fost făcut de companie, transmite Reuters, citat de News.ro.

Rheinmetall susține mentenanța armelor folosite în Ucraina

„Hub-ul de service ar trebui să joace un rol central în menţinerea pregătirii operaţionale a sistemelor de luptă occidentale folosite în Ucraina şi în asigurarea disponibilităţii sprijinului logistic”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Vezi și: Se numără orele până la începerea măsurătorilor pe Canalul Bâstroe. Scrioșteanu: „Comisia Europeană susţine demersul României”

Rheinmetall
Rheinmetall

Hub-ul, situat în apropierea graniţei cu Ucraina, va asigura service pentru obuziere autopropulsate, tancuri Leopard 2 şi Challenger, vehicule de luptă pentru infanterie Marder, vehicule blindate de transport Fuchs şi camioane militare.

Este o preocupare cheie pentru noi, la Rheinmetall, să oferim forţelor NATO şi Ucrainei cel mai bun sprijin posibil”, a declarat directorul general Armin Papperger într-un comunicat.

Rheinmetall a înfiinţat un centru similar în Lituania, în iunie 2022, pentru a oferi sprijin pentru vehiculele NATO din statele baltice.

Ai mai putea citi: Încep măsurătorile și pe canalul Bâstroe. Ministrul Transporturilor confirmă că Ucraina a aprobat cererea României

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult