- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Produsele fermierilor români ajung pe rafturi! METRO intră pe lista magazinelor aprovizionate de Casa Unirea!

30 Oct, 16:00 • Cornel Ghimeșan
Casa de Comerț Agroalimentar Unirea continuă livrările de legume preluate de la producătorii români. METRO a primit în acest sfârșit de săptămână 13 tone de varză preluate de la micii fermieri autohtoni.
Produsele fermierilor români ajung pe rafturi! METRO intră pe lista magazinelor aprovizionate de Casa Unirea!

Vineri, 28 octombrie 2022, Casa de Comerț Unirea a realizat o altă livrare de legume de la legumicultorii români către magazinele METRO Cash & Carry. Astfel, au fost preluate 13 tone de varză albă și roșie de la producătorii autohtoni și au fost livrate direct în depozitul retailerului menționat pentru a fi introduse în circuitul comercial. Livrările de produse agroalimentare vor continua.

În vederea creării unui mecanism comercial funcțional, reprezentanții Casei de Comerț Agroalimentar Unirea continuă negocierile și cu alte lanțuri de magazine din România pentru a încheia contracte de colaborare, în beneficiul tuturor părților implicate.

Alte articole: Cumpărăturile de sărbători vor ajunge la prețuri record. Iată care vor fi cele mai scumpe alimente de Crăciun și Revelion

Unirea livrează deja către mai multe magazine

METRO nu este primul lanț important de magazine care a primit produse direct de la producătorii români prin Casa de Comerț Agroalimentar Unirea. În urmă cu aproximativ două săptămâni, ministrul agriculturii Petre Daea anunța  faptul că a avut loc prima livrare de legume de la micii producători români către magazinele Carrefour România, prin intermedierea Unirea.

Produsele fermierilor români ajung pe rafturi! METRO intră pe lista magazinelor aprovizionate de Casa Unirea!
Produsele fermierilor români ajung pe rafturi! METRO intră pe lista magazinelor aprovizionate de Casa Unirea!

Nu mai puțin de 12 tone de legume (cartofi, varză albă, varză roșie și dovleac plăcintar) au fost preluate de la producătorii autohtoni și livrate direct la unul dintre depozitele retailerului francez din comuna Chiajna, județul Ilfov, pentru a fi introduse în circuitul comercial.

„Am demarat acest proces amplu, după ce săptămâna trecută am asistat la primul contract semnat între un producător român și conducerea Casei de Comerț Unirea, iată că vedem astăzi, concret, cum sunt livrate legume românești către un mare retailer din România. Se încheie contracte, pentru a fi furnizată marfă fără sincope, astfel încât fluxul comercial să se poată desfășura în cele mai bune condiții.

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea merge către producători, preia produsele disponibile și le duce în rețele de magazine. Salut faptul că retailerii își îndreaptă atenția către produsele românești și sunt deschiși la colaborare. Toată lumea are de câștigat prin valorificarea producției pe care o obțin bravii noștri agricultori. Vom folosi toate mijloacele pentru promovarea și valorificarea produselor românești”, a declarat Petre Daea  ministrul Agriculturii.

Reprezentanții Carrefour care au început să livreze marfa contractată de la producătorii români, au declarat la rândul lor că parteneriatul început se încadreză filosofia companiei de a susține pe de-o parte, producătorii locali și pe de altă parte de a le oferi clienților cele mai bune și proaspete produse.

Citește și: Criza energetică scumpește legumele! Cazul unui legumicultor din Olt! „Curentul va fi 30.000 de lei pentru ca încălzesc apa!” Cât îl costă să încălzească un solar de 8.000 de metri pătrați!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult