- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Produsul care îţi lasă parbrizul fără aburi. Costă mai puțin de 15 lei și multe persoane îl au acasă

18 Nov, 11:26 • Dobran Viorel
Vremea rece îi face pe șoferi să își dorească să învețe cât mai multe trucuri pentru a nu mai pierde timp atunci când își doresc să plece cu mașina. În cazul că ți se abureşte parbrizul în timpul sezonului răcoros, este necesar să recurgi la un truc genial.
Produsul care îţi lasă parbrizul fără aburi. Costă mai puțin de 15 lei și multe persoane îl au acasă

Există un produs care te ajută să ai parbrizul curat şi iarna, fără urmă de aburi de la diferenţele de temperatură şi umiditate. Costă mai puțin de 15 lei și multe persoane îl au, deja, acasă. De altfel, acest produs mai poate fi utilizat și în alte scopuri. De exemplu, poate fi un degresant pentru anumite suprafețe pretențioase.

Șoferii pierd mult timp dimineața în momentul în care sunt nevoiți să dezghețe parbrizul și luneta sau trebuie să scape de zăpada depusă peste noapte. Geamurile se aburesc, așa că aceștia își dau seama cu stupoare că o să întârzie la muncă pentru că nu pot circula în acest fel cu mașina.

V-ați întrebat vreodată care poate fi produsul care previne aburirea parbrizului? Se regăsește în multe magazine și poate costa mai puțin de 15 lei. Acest produs poate fi și un bun degresant pentru anumite suprafețe pretențioase.

Produsul care previne aburirea parbrizului

Acum, când temperaturile au scăzut în termometre, se formează mai des condens cauzat de umiditatea excesivă. Căldura din interiorul mașinii intră în contact cu suprafața parbrizului și se poate forma condensul. Pentru prevenirea aburirii parbrizului se poate utiliza spuma de ras. Deși face parte din categoria produselor utilizate pentru propria igienă, spuma de ras poate avea și alte întrebuințări.

Leguma de 5 lei care ajută la dezaburirea parbrizului. Se cumpără din orice piață sau supermarket

De exemplu, spuma de ras se poate aplica pe interiorul parbrizului, se întinde pe suprafața dorită și se lasă să se acționeze 2-3 minute. După aceea, cu o lavetă curată din microfibră, uscată, se va șterge parbrizul pe interior. Nu doar că suprafața va fi curățată, ci va preveni aburirea parbrizului pentru o perioadă, arată Fanatik.

Mașina din care se iese ridicând parbrizul, direct pe trotuar, prezentată la SAB. Intră trei pe un singur loc de parcare

Spuma de ras ar putea fi folosită și pentru curățarea tapițeriei. Însă, înainte de a întinde spuma pe zona afectată, poți încerca într-un colț, pentru a te asigura că funcționează. Există situații în care poate să păteze suprafața, mai ales dacă este din piele naturală. Dacă soluția funcționează, atunci las-o să acționeze între 10 și 15 de minute.

5 metode să dezgheți parbrizul mașinii fără racletă și să eviți o amendă de până la 1.160 lei

Dezghețarea geamurilor mașinii cu apă caldă e o prostie. Riscați să se crape din cauza șocului termic. Nici „leacul băbesc” care spune că dacă frecați geamurile cu felii de cartof acestea nu mai îngheață și nu se mai aburesc nu este o soluție. Nu faceți decât să le mânjiți.

5 metode să dezgheți parbrizul mașinii fără racletă și să eviți o amendă de până la 1.160 lei

1. Cea mai eficientă metodă pentru a vă menține geamurile mașinii fără gheață este foarte simplu: puneți o bucată de carton sau un parasolar în fața geamurilor din față și din spate. Așezați-l sub ștergătoarele de parbriz, astfel încât acestea să nu înghețe și nici să nu-l umfle vântul.

 

2. Amestecați două părți alcool de 90 de grade cu ​​o parte apă și turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Apoi, pulverizați amestecul de alcool peste parbriz/geamuri și stratul de gheață se topește ca zăpada la soare.

Trucul simplu pentru a-ți păstra ștergătoarele de parbriz funcționale în sezonul rece

Dacă, în agitația dimineții, șoferul uită să desprindă ștergătoarele de parbriz, există riscul rapid de deteriorare.

3. Nu doar exteriorul parbrizului sau al geamurilor laterale poate îngheța și limitând vizibilitatea, ci și interiorul se poate aburi complet și chiar îngheța. Puteți freca geamurile cu puțin detergent lichid sau șampon pus pe o cârpă.

4. Dacă nu aveți un parbriz încălzit electric, puteți accelera dezaburirea și dezghețarea coborând parasolarele mașinii. În spatele acestora, aerul călduț și apoi cald suflat aerotermă rămâne mai bine și, prin urmare, este mai eficient în a face parbrizul uscat și cald.

5. Nu lăsați motorul să se încălzească la ralanti tot timpul cât îndepărtați gheața de pe geamurile mașinii. Urcați-vă din când în când la volan și țineți motorul termic puțin mai turat, la circa 1.100-1.200 rpm pentru cel puțin 10-15 secunde. Se va încălzi mai repede și se va și unge mai eficient.

Amendă și 1.160 lei, pentru parbrizul murdar sau plin de gheață/zăpadă

Vremea rea aduce „riscuri” pentru buzunarele șoferilor. Plouă, ninge, e mizerie pe drum, riști amendă între 870 și 1.160 de lei , dacă ai geamurile mașinii murdare și ești surprins pe drum de un polițist de la rutieră, potrivit Codului Rutier.

Potrivit Codului Rutier 2023, amenda pentru geamuri murdare este între 870 de lei și 1.160 de lei amendă, dacă mizeria obstrucționează vizibilitatea.

Urmărește Daily Business pe Google News